Logistieke Dienstverlening

Waar anderen stilstaan, ga jíj door. Geinteresseerd in een opleiding Logistieke Dienstverlening? Vind hier de opleiding die bij je past.

De wereld wordt steeds kleiner. Veel producten die je koopt komen uit andere landen. Zo zijn jouw sneakers waarschijnlijk in het Verre Oosten gemaakt. Maar ook binnen Nederland worden heel veel spullen vervoerd van afzender naar eindgebruiker. Het is belangrijk dat dit veilig en snel gebeurt voor een goede prijs. Dát is logistieke dienstverlening. Met bijna een miljoen inwoners, is Amsterdam de grootste stad van Nederland. Ook liggen Luchthaven Schiphol en een grote zeehaven binnen de grenzen. Dit maakt de regio Amsterdam tot een belangrijk logistiek knooppunt. Nationaal én wereldwijd. Volop werk dus. En het aantal logistieke banen binnen onze regio blijft groeien! Wil je werken in een sector die altijd in beweging is? Houd je van plannen en organiseren? En zoek jij een opleiding waarmee je alle kanten op kan? Kies dan voor één van de opleidingen binnen Logistieke Dienstverlening.

 

Luchtvrachtmedewerker Warehouse 

verzorgingBOL - niveau 2

Als luchtvrachtmedewerker zorg je ervoor dat goederen op de juiste tijd op de juiste plek terechtkomen. Je helpt bijvoorbeeld bij het stapelen van goederen op pallets of vliegtuigplaten.

Bij elke vracht zitten papieren. Die check je goed, zodat je zeker weet dat je de juiste vracht meegeeft. Je bent dus nauwkeurig en kunt goed met mensen omgaan.

» Meer info en aanmelden

Luchtvrachtspecialist

verzorgingBOL – niveau 4

Wil je werken in een internationale omgeving die letterlijk altijd in beweging is? Dan is het luchttransport misschien iets voor jou. Jij regelt het transport van goederen door de lucht voor klanten.

Je zorgt ervoor dat hun goederen veilig, snel en zo goedkoop mogelijk op de plaats van bestemming aankomen. Je bent iemand die van aanpakken houdt, goed met mensen om kan gaan en het initiatief neemt. 

» Meer info en aanmelden

Logistiek teamleider 

verzorgingBOL/BBL - niveau 3

Als logistiek teamleider geef jij leiding in een magazijn of distributiecentrum. In dit beroep heb je veel verantwoordelijkheid. Dankzij jou doet iedereen zijn werk en loopt alles perfect.

Je plant en organiseert alle werkzaamheden: de ontvangst van goederen, het controleren van de voorraad en het klaarmaken van goederen voor verzending. Je geeft leiding, maar je werkt ook zelf mee. 

» Meer info en aanmelden

Logistiek Supervisor

verzorgingBBL - niveau 4

Als logistiek supervisor geef je leiding aan een magazijn/distributiecentrum. Daarbij horen activiteiten zoals de ontvangst, controle, opslag en het versturen van goederen. Je regelt dat goederen zo snel, slim en goedkoop mogelijk van de ene naar de andere plek komen.

Je houdt je bezig met de planning en kijkt naar hoe het werk nog beter kan. Je stuurt teamleiders en medewerkers aan. 

» Meer info en aanmelden

Chauffeur Goederenvervoer

verzorgingBBL - niveau 2

Is het besturen van een vrachtwagen jouw droomberoep? Vind je het leuk om veel onderweg te zijn? Met deze opleiding kom je op verschillende plekken in binnen- en buitenland!

Je draagt een grote verantwoordelijkheid voor de lading en andere weggebruikers. Je kunt zelf goed je tijd indelen. Dat je soms op onregelmatige tijden werkt, vind je niet erg.

» Meer info en aanmelden

Entree Logistiek

verzorgingBOL - niveau 1
Heb je een vmbo-opleiding gedaan, maar geen diploma? Wil je meer leren over transport en logistiek? Doe dan de opleiding Entree Logistiek. Met een Entree-diploma kun je naar een mbo-opleiding niveau 2, of je gaat werken.

Door de opleiding weet je hoe je goederen moet klaarmaken voor verzending of opslag. Je helpt laden en lossen, controleert en zorgt ervoor dat de klant krijgt wat er is besteld.

» Meer info en aanmelden

Logistiek medewerker

verzorgingBOL/BBL - niveau 2

Als logistiek medewerker zorg jij ervoor dat goederen in een magazijn op de juiste plek terechtkomen. Je controleert, sorteert en plakt stickers op de binnengekomen goederen. Dat doe je allemaal zo snel, slim en goedkoop mogelijk. Daardoor ben jij onmisbaar in het logistieke proces.

Om dit werk te kunnen doen, moet je nauwkeurig zijn, goed met mensen kunnen omgaan en flink aanpakken.  

» Meer info en aanmelden