Mbo – Open Leermaterialen

Open leermaterialen maken en delen.


Zoek je digitale leermaterialen of wil je zelf bijdragen aan de collectie? Laat het ons weten. We helpen je graag.

In het beroepsonderwijs wordt veel digitaal leermateriaal ontwikkeld. Bijvoorbeeld kennisclips, instructies, animaties en e-learning. Voordat je zelf gaat ontwikkelen is het daarom slim om eerst te kijken of er geschikt materiaal bestaat dat je kunt (her-) gebruiken. Als je toch gaat ontwikkelen is het handig om dit samen te doen met (vak-) collega’s. Team Content Creation is een centraal projectteam dat kan ondersteunen bij al dit soort onderwerpen. Abonneer je op onze nieuwsbrief om niets te missen!

Open Leermaterialen vinden en hergebruiken

Op deze pagina vind je een collectie leermaterialen die in co-creatie binnen ROC van Amsterdam - Flevoland zijn ontwikkeld. We verwijzen je ook door naar sites waar je collecties van bedrijven, andere scholen en bedrijfstakgroepen kunt vinden. De site blijft in ontwikkeling dus het is de moeite waard om regelmatig een kijkje te nemen. Daarnaast zijn binnen Canvas heel veel cursussen te vinden waar je een kopie van kunt maken om zelf te gebruiken en aan te passen. Die functie heet ‘Commons’. Je kunt je Canvas-coach vragen om je hierbij te helpen.

Wil jij bijdragen of je skills ontwikkelen?

Team Content Creation (zie ook het projectplan) stimuleert en ondersteunt co-creatie trajecten binnen onze organisatie. De vakdocenten en bedrijven zijn in die trajecten de inhoudsexperts. Team Content Creation levert de expertise en mankracht om goede scripts te schrijven, te filmen, animaties te maken en e-learning te ontwikkelen. Samen met de docententeams maken we bijvoorbeeld mooie keuzedelen of certificeerbare eenheden.

» Bekijk de video over Team Content Creation

We verzorgen ook trainingen en workshops op het gebied van het maken van content. Je kunt bijvoorbeeld leren filmen met je smartphone, video bewerken, infographics maken. Of je wordt lid van onze PowToon ambassadeursclub waarin je leert om steeds betere animaties te maken. Je vindt de trainingen op ROCWise (alleen toegang met een ROC van Amsterdam - Flevoland account).

Contact

Team Content Creation is gevestigd in MBO College Noord op de vijfde etage. Daar is ook de studio en de ontwerpruimte. Meer weten? Neem contact op via tcc@talnet.nl