Associate degrees (Ad)

Wil je in twee jaar tijd een officieel erkend diploma halen waarmee je goede kansen op de arbeidsmarkt hebt en kunt doorstuderen in een hbo bacheloropleiding? Dan is een Associate degree iets voor jou!

Waarom een Associate degree volgen?

Weet je nog niet zeker of je naar het hbo wil? Of heb je geen zin om straks nog vier jaar te studeren voor een hbo-opleiding, maar wil je wel een opleiding volgen op hoog niveau? Dan is een Associate degree misschien wel een optie.

Een Associate degree is een opleiding van twee jaar op niveau 5. Dit zit eigenlijk tussen mbo-niveau 4 en hbo-niveau in. Tijdens de opleiding leer je dus veel in de praktijk door middel van opdrachten en projecten. Tegelijkertijd doe je al hbo-kennis en -vaardigheden op. Zo zorg je ervoor dat je straks mooie kansen op de arbeidsmarkt hebt omdat je dus op hbo-niveau kunt werken. Maar je kunt ook verder studeren voor een hbo-bachelor getuigschrift.

De toelatingseisen voor een Associate degree

Om te worden toegelaten tot een Associate degree moet je een mbo-diploma niveau 4 hebben. Ook met een havo-diploma of vwo-diploma mag je je inschrijven. Het kan zijn dat je een toelatingstest moet doen om te laten zien dat je geschikt bent voor de opleiding. Ben je ouder dan 21 jaar? Dan kun je ook toegelaten worden met een 21+ toets. Op de pagina van de opleiding vind je de precieze toelatingseisen voor jouw opleiding.

Onze Associate degrees

Zit je eraan te denken voor een Associate degree te gaan? Hieronder vind je de opleidingen die wij op dit moment aanbieden.

Ad Business & Innovation

Dit is een mbo-opleiding én een tweejarige opleiding op hbo-niveau in één. Met deze opleiding ontwikkel je je tot een vernieuwende en ondernemende manager. Je doet dat door veel in de praktijk te leren. Bijvoorbeeld tijdens de lessen, maar je doet ook veel ervaring op tijdens de stages. Je kunt je aanmelden voor deze opleiding als je een diploma vmbo-tl, havo (of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4) hebt.

» Meer over Business & Innovation

Ad Culinary Professional

Heb je passie voor koken en wil je daar je werk van maken? Dan ben je bij deze opleiding aan het juiste adres. De opleiding is ideaal als je alles wil leren over bijvoorbeeld nieuwe kooktechnieken, maar ook als je als ondernemer wil starten. De ontwikkelt je namelijk op hoog niveau binnen je vak met deze opleiding.

» Meer over Culinary Professional
» Download de flyer Ad Culinary Professional

Ad ICT Engineer

Wil jij ICT-specialist worden? Er is veel vraag naar goede ICT’ers, dus met deze opleiding op hbo-niveau creëer je supergoede kansen op een baan. Deze opleiding is bedoeld voor mbo-studenten ICT die verder willen leren, maar ook voor werkenden in de ICT die zich willen ontwikkelen van mbo-niveau naar hbo-niveau.

» Meer over ICT Engineer
» Download de layer Ad ICT Engineer

Ad Meesteropleiding Coupeur

Speciaal voor mbo 4-afgestudeerde modespecialisten en iedereen met gevoel voor fashion is er de Meesteropleiding Coupeur / Tailor Professional. In deze opleiding leer je alles over couture en mode en hoe je ontwerpen van designers kunt omzetten naar echte kledingstukken. Na het behalen van je diploma kun je bijvoorbeeld aan de slag in een atelier van een couturier of bij een kostuumatelier van een theatergroep.

» Meer over Meesteropleiding Coupeur