Associate degrees (Ad)

Heb je al een mbo niveau 4-opleiding afgerond en wil je in twee jaar tijd een officieel erkend diploma op hbo-niveau halen? Dan is een Associate degree iets voor jou!

Waarom een Associate degree volgen?

Heb je al een diploma op mbo niveau 4 en twijfel je over het hbo? Of volg je nu een opleiding op dit niveau en wil je misschien daarna door naar het hbo? Voor iedereen die wel een hbo-opleiding wil volgen, maar niet nog vier jaar wil studeren is een Associate degree een goede optie.

Een Associate degree is een opleiding van twee jaar op niveau 5. Dit zit eigenlijk tussen mbo-niveau 4 en hbo-niveau in. Tijdens de opleiding leer je dus veel in de praktijk door middel van opdrachten en projecten. Tegelijkertijd doe je al hbo-kennis en -vaardigheden op. Zo zorg je ervoor dat je straks mooie kansen op de arbeidsmarkt hebt omdat je dus op hbo-niveau kunt werken. Maar je kunt ook verder studeren voor een hbo-bachelor getuigschrift.

De toelatingseisen voor een Associate degree

Om te worden toegelaten tot een Associate degree moet je een mbo-diploma niveau 4 hebben. Ook met een havo-diploma of vwo-diploma mag je je inschrijven. Het kan zijn dat je een toelatingstest moet doen om te laten zien dat je geschikt bent voor de opleiding. Ben je ouder dan 21 jaar? Dan kun je ook toegelaten worden met een 21+ toets. Op de pagina van de opleiding vind je de precieze toelatingseisen voor jouw opleiding.

Onze Associate degrees

Zit je eraan te denken voor een Associate degree te gaan? Hieronder vind je de opleidingen die wij op dit moment aanbieden.

Ad Culinary Professional

Heb je passie voor koken en wil je daar je werk van maken? Dan ben je bij deze opleiding aan het juiste adres. De opleiding is ideaal als je alles wil leren over bijvoorbeeld nieuwe kooktechnieken, maar ook als je als ondernemer wil starten. De ontwikkelt je namelijk op hoog niveau binnen je vak met deze opleiding.

» Meer over Culinary Professional
» Download de flyer Ad Culinary Professional

Ad Meesteropleiding Coupeur

Speciaal voor mbo 4-afgestudeerde modespecialisten en iedereen met gevoel voor fashion is er de Meesteropleiding Coupeur / Tailor Professional. In deze opleiding leer je alles over couture en mode en hoe je ontwerpen van designers kunt omzetten naar echte kledingstukken. Na het behalen van je diploma kun je bijvoorbeeld aan de slag in een atelier van een couturier of bij een kostuumatelier van een theatergroep.

» Meer over Meesteropleiding Coupeur