Flex-opleidingen

Ben jij extra gemotiveerd? Of heb jij bepaalde vakken al gevolgd? Kijk dan eens naar onze flex-opleidingen. Een flex-opleiding is flexibel. Je studie wordt aangepast aan jouw hoge snelheid en de kennis en ervaring die je al hebt.

Een flex-opleiding is een speciaal traject binnen een opleiding. Voor het volgen van dit traject kunnen speciale eisen gelden, die niet gelden voor de gewone opleiding. Bekijk alle flex-opleidingen

Versneld je opleiding volgen

Met een flex-opleiding kan je bijvoorbeeld als havist een vakdiploma halen en praktijkervaring opdoen in een tempo dat bij jou past. Een flex-opleiding kan ook heel geschikt zijn als je al een opleiding hebt gevolgd en nog verder wilt leren. We kunnen dan rekening houden met alle vakken die je al hebt gedaan. Zo kun je bijvoorbeeld versneld naar het hbo sprinten.

Tijdens de kennismaking wordt er gekeken naar je vooropleiding, studieresultaten, werkervaring en motivatie. Een flex-opleiding doe je niet zomaar.

De vereisten kunnen verschillen per opleiding. Soms is een havo-diploma nodig. Soms is een overgangsbewijs op de havo of het vwo al voldoende. Of een vmbo-t diploma met goede cijfers. Bekijk ons aanbod aan flex-opleidingen. Overal staat bij waar je aan moet voldoen. 

Als je niet voldoet aan de vereisten van een flex-opleiding, dan kun je vaak de gewone opleiding doen.

» Bekijk alle flex-opleidingen