On the Job

Ben jij iemand die liever leert op de werkvloer dan op school? Werk je graag samen met studenten? Dan is een opleiding on the Job iets voor jou! Je volgt met andere studenten lessen op de werkvloer van een bedrijf waarmee het ROC van Amsterdam samenwerkt. Je leert het vak dus echt op de werkvloer!
 

Bij deze BOL-opleiding on the Job krijg je les van praktijkopleiders en van onze eigen docenten. Het verschilt per opleiding hoeveel lessen je volgt bij het bedrijf en hoeveel op school. Je draait mee op verschillende afdelingen van het bedrijf en maakt écht deel uit van het team. Je leert het vak van échte vakmensen. En misschien blijf je er na het behalen van je diploma wel werken.

Het kan zijn dat je tijdens de opleiding nog stage loopt bij een ander bedrijf. Zo krijg je een beter beroepsbeeld.

Verschil tussen BBL en on the Job

Bij een BBL-opleiding heb je een arbeidsovereenkomst met het bedrijf waar je leert en werkt. Vaak werk je alleen bij het bedrijf, zonder medestudenten. Je loopt geen stage. Meestal ontvang je een vergoeding. Je gaat altijd naar school voor de algemene vakken.

Bij een BOL-opleiding on the Job leer je samen met medestudenten en werk je in projecten bij het bedrijf. De opleiding is echt verplaatst naar de werkvloer. Je hebt geen arbeidsovereenkomst en je krijgt dan ook geen vergoeding.

Wil je meer weten?

Je vindt de opleidingen on the Job onder andere bij de sector Horeca, Bakkerij & Facilitair, Toerisme & Recreatie, Zorg & Welzijn, Rail, Sport en Handel & Ondernemen.
 

» Bekijk alle 'on the Job' opleidingen