In de Praktijk

Ben jij iemand die liever leert op de werkvloer dan op school? Werk je graag samen met studenten? Dan is een opleiding in de Praktijk iets voor jou! Je volgt met andere studenten lessen op de werkvloer van een bedrijf waarmee het ROC van Amsterdam samenwerkt. Je leert het vak dus echt op locatie!
 

Bij deze BOL-opleiding in de Praktijk krijg je les van praktijkopleiders en van onze eigen docenten. Het verschilt per opleiding hoeveel lessen je volgt bij het bedrijf en hoeveel op school. Je draait mee op verschillende afdelingen van het bedrijf en maakt écht deel uit van het team. Je leert het vak van échte vakmensen. En misschien blijf je er na het behalen van je diploma wel werken.

Het kan zijn dat je tijdens de opleiding nog stage loopt bij een ander bedrijf. Zo krijg je een beter beroepsbeeld.

Verschil tussen BBL en in de Praktijk

Bij een BBL-opleiding heb je een arbeidsovereenkomst met het bedrijf waar je leert en werkt. Vaak werk je alleen bij het bedrijf, zonder medestudenten. Je loopt geen stage. Meestal ontvang je een vergoeding. Je gaat altijd naar school voor de algemene vakken.

Bij een BOL-opleiding in de Praktijk leer je samen met medestudenten en werk je in projecten bij het bedrijf. De opleiding is echt verplaatst naar de werkvloer. Je hebt geen arbeidsovereenkomst en je krijgt dan ook geen vergoeding.

Wil je meer weten?

Je vindt de opleidingen in de Praktijk onder andere bij de sector Horeca, Bakkerij & Facilitair, Toerisme & Recreatie, Zorg & Welzijn, Rail, Sport en Handel & Ondernemen.

Bij onze Engelstalige opleidingen noemen we deze variant 'on the Job'.

» Bekijk alle ‘in de Praktijk’ en 'on the Job' opleidingen