LOB Experience Logistiek

Interactieve kennismaking met de werelden van de logistiek.

De Logistieke Vakschool van MBO College Airport organiseert op verschillende momenten de LOB Experience Logistiek. Dit event is een interactieve middag waar vmbo-leerlingen door middel van leuke workshops en activiteiten zelf de dynamische wereld(en) van de logistiek ervaren. Op die manier worden ze uitgedaagd om te ontdekken dat logistiek zo veel meer is dan ze in eerste instantie dachten!  
 
Logistiek is overal en toch vaak onzichtbaar voor leerlingen
Logistiek is voor veel leerlingen een verborgen sector, waar niet direct aan gedacht wordt bij het maken van een studiekeuze. Dat is jammer, want juist in de logistiek zit veel toekomst, diversiteit en volop carrièrekansen! We zijn daarom gestart met de campagne ‘Logistiek is overal’. Speciaal voor vo-scholen ontwikkelen we een (inter)actief programma om aanstormend talent te laten kennismaken met de mogelijkheden in deze booming sector. We dompelen de leerlingen graag onder in de wereld van de logistiek. Er is een hele verborgen wereld voor ze om te ontdekken!
 
Interactieve workshops: logistiek in the mix
De Logistieke Vakschool is uitgerust met verschillende praktijkruimten die uitnodigen om verschillende logistieke vaardigheden te oefenen. Bijvoorbeeld in de eigen bedrijfsloods, aan de bagageband of op het platform met ‘mock-up’s (belly’s van vliegtuigen). Om andere praktijksituaties in Virtual Reality te simuleren, beschikt de vakschool over een Immersive Video Room: uniek in Nederland!

Leerlingen doen in carrouselvorm mee aan verschillende workshops en leren hierbij de verschillende kanten van de logistieke wereld kennen. Van het fysiek afhandelen van luchtvracht tot het laten kraken van je brein door als planner dezelfde luchtvracht de hele wereld over te sturen. Ook ontdekken leerlingen wat er bij komt kijken om een vliegtuig klaar te maken voor vertrek. Natuurlijk komt ook het werken in een warehouse of als chauffeur aan bod. Alle activiteiten worden begeleid door mbo-studenten, docenten en vakmensen uit het bedrijfsleven.

Een kleine greep uit de workshops (kan variëren, afhankelijk van de datum)   
 1. Supply Chain Challenge
  Leerlingen worden via een e-commerce spel uitgedaagd om verschillende facetten van de logistieke keten te ervaren. Wat gebeurt er eigenlijk nadat je online iets hebt besteld?
 2. Warehouse Skills
  Een warehouse kan niet zonder goed materiaal en systemen. Leerlingen gaan op ontdekkingstocht door ons eigen warehouse, leren van alles over veiligheid en gaan natuurlijk ook zelf aan de slag!
 3. Driving Mr. Big of Mr. Little
  Transport is een belangrijke schakel in de logistieke keten. Hoe is het om chauffeur te zijn op een vrachtwagen of (elektrisch) bestelbus?
 4. Air Cargo
  Leerlingen maken kennis met de dynamische wereld van de luchtvracht.
 5. Aviation Operations / dynamica
  Voordat een vliegtuig kan vertrekken moet er een hoop gebeuren. Wat komt er bij kijken?
 6. Immersive Video Room / Virtual Reality
  Leren in Virtual Reality, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Mandy

Toen ik mij in de logistiek verdiepte, ontdekte ik dat logistieke dienstverlening ook veel te maken heeft met plannen, ordenen en organiseren. Logistiek bleek daarom heel goed bij mij te passen!
Automatisering en robotisering gaan een steeds grotere rol spelen in warehouses. Vakmensen die mee kunnen groeien met deze ontwikkeling zijn zeer gewild.

Aanmelden

De LOB Experience Logistiek wordt op drie verschillende momenten aangeboden. Het programma is altijd van 14.00 – 16.00 uur.
 • Donderdag 26 januari 2023
 • Donderdag 16 maart 2023
Ben je enthousiast geworden en wil je graag meedoen met jouw leerlingen? Laat hieronder je gegevens achter en je voorkeur wanneer je langs wilt komen. Na het invullen van het formulier nemen we contact met je op.
 
Bijvoorbeeld mentor, lob-coördinator, decaan of anders,
Kosten
Deelname is gratis.

Contact 
Wil je meer weten over dit evenement of heb je vragen over onze activiteiten, neem dan contact met ons op via DeLogistiekeVakschool@rocva.nl.  We beantwoorden jouw vraag graag.