Haarverzorging

De mbo-opleidingen van Haarverzorging in Hilversum.

Ben jij sociaal en creatief en vind je het leuk om mensen via hun uiterlijk, hun haar een nieuwe look geven? Dan is onze opleiding Haarverzorging iets voor jou! Op het MBO College Hilversum hebben we prachtige professioneel ingerichte praktijkruimten waar je je onder begeleiding van onze enthousiaste vakdocenten Levensecht kan bekwamen in het vak van haarverzorging. Als je al ervaring hebt, kun je zelfs meteen met echte klanten werken in onze eigen Stylingsalon ROC Hair. Zo zet je de eerste stappen naar jouw droombaan!
In Hilversum staan wij voor kwaliteit, eerlijkheid en ambitie
  • Je krijgt les van enthousiaste docenten met een ruime professionele ervaring in het vak van kappers en uiterlijke verzorging.
  • Bij je diploma ontvang je een officieel Pivot Point certificaat, dat wereldwijd erkend is.
  • Je krijgt gastlessen en demonstraties van beroemde en bekende kappers en stylisten uit het bedrijfsleven.
  • Als echte ambitieuze vakidioot kan je onder onze begeleiding deelnemen aan diverse interne en externe kapperswedstrijden, zoals SKILLS, de ‘Funk Up Your Head-battle' en onze ‘Barber Battle’.
  • Je werkt op school met hoogwaardige, professionele producten van gerenommeerde bedrijven zoals Pivot Point, Keune en Inglot.
  • Je komt in praktijkklassen van 20 maximaal 25 studenten.
 
Invulling van de opleiding
Naast de reguliere kappersvakken kun je vak-gerelateerde keuzedelen volgen, zoals visagie, ‘klantcontact & verkoop’ en het vak van barbier. Naast de opleiding tot hairstylist dames of heren (niveau 3) en kapper (niveau 2), hebben wij ook een BBL-traject voor de studenten die al werkzaam zijn in het kappersvak. Daarnaast bieden wij een opleiding herenkapper aan op niveau 2 (uniek in Nederland). Binnen de nominale trajecten zijn maatwerktrajecten mogelijk. De programma’s van deze opleidingen staan nauwkeurig en helder beschreven in onze onderwijscatalogus, die iedere student aanschaft bij aanvang van de opleiding.
 
Praktijk en kosten
In Hilversum zijn wij volstrekt helder over de professionele kwaliteit van de producten waarmee we werken en wat daarvan de kosten zijn. Tegen de tijd dat je start met de opleiding, krijg je van ons een gespecificeerd overzicht van de kosten. Zo hebben wij gekozen voor de wat milieuvriendelijke en kwalitatieve oefenhoofden van het merk Pivot Point, die natuurlijke groeipatronen hebben en een realistische ervaring bieden als je ermee werkt. Daar staat tegenover dat je voor bepaalde materialen zoals wikkels, rollers, kammen en borstels, verzorgende- en stylingsproducten niet hoeft te betalen omdat wij die gratis tijdens de lessen aanbieden. Bij ons hoef je geen laptop aan te schaffen. Echter als de kosten voor jou toch nog een probleem zijn, dan kun je met ons overleggen over hoe je op bepaalde kosten kunt besparen door bijvoorbeeld een eigen model mee te nemen of naar andere creatieve oplossingen te kijken. 
• Onze stage-coördinatoren helpen je vanaf het begin via ons uitgebreide netwerk in het kappersvak bij het vinden van een stageplaats of BBL-plek binnen een kapsalon die bij je past.
• De school bevindt zich direct naast station Hilversum Sportpark en er stoppen bussen voor de deur.
 
Kosten* per opleiding (voor de gehele, 2- of 3-jarige opleiding):
Basisperiode (regulier):                                 € 295,-
Kapper (uitstroom niveau 2): Totaal:            € 395,- (totaal incl. basisperiode)
Hairstylist Dames (uitstroom niveau 3):        € 545,- (totaal incl. basisperiode)
 
Basisperiode (heren):                                    € 295,-               
Herenkapper (uitstroom niveau 2):              € 395,- (totaal incl. basisperiode)
Hairstylist Heren (uitstroom niveau 3):         € 545,- (totaal incl. basisperiode)

* Prijzen en opgaven zijn onder voorbehoud en onderhevig aan eventuele veranderende wet- en regelgeving.
 
 
 
In the spotlight

In the spotlight

Herenkapper
Leslocatie

Leslocatie

Arena 301
Studiekeuzetesten

Studiekeuzetesten