Mode

De mbo-opleidingen van Mode in Hilversum.

Droom je ervan om in de mode-industrie te werken? Ben je creatief en wil je als vakman aan de slag in het modevak? Dan is een mode-opleiding wat voor jou! In de modewereld is vakwerk en vakkennis cruciaal. Omdat de modewereld steeds verandert, is het belangrijk dat je interesse hebt in de laatste trends en ontwikkelingen. Zo is ook duurzaamheid een speerpunt binnen de opleiding. Niet alleen is het belangrijk dat je patronen en kledingstukken leert maken, maar ook commercieel inzicht en nauwkeurigheid zijn belangrijk. Vakdocenten leren jou alles wat je moet weten over mode. Ook loop je stage bij verschillendemodemerken of maatkleding ateliers. Zo stomen we je in een paar jaar klaar voor een prachtige toekomst!

Waarom Mode in Hilversum?

  • Je krijgt les op een centrale locatie met een eigen modeatelier.
  • Je kunt kiezen uit verschillende keuzedelen zoals digitaal patroontekenen, artwork en dessins, voorbereiding hbo en imagestyling.
  • Bij ons kun je de (flex-)opleiding Menswear & Tailoring volgen. Een unieke niveau 4-opleiding waarmee je binnen 1 tot 3 jaar wordt opgeleid tot professional in het maken van high-end herenkleding.
  • We hebben flex-opleidingen Junior Productmanager Fashion en Junior Fashion Designer die zijn gericht op havisten en studenten met een diploma op mbo niveau 4. Met een flex-opleiding kun je sneller doorstromen naar hbo opleidingen aan kunstacademies of bijvoorbeeld het Amsterdam Fashion Institute (AMFI).
  • Tijdens de opleiding krijg je de mogelijkheid om jouw talent en creaties te tonen bij vakwedstrijden zoals Skills Heroes.
  • We hebben een uitgebreid netwerk waardoor je een goede stage kunt vinden. Bijvoorbeeld bij modeontwerpers, op de design- of productontwikkelafdeling van grote confectiebedrijven of ateliers.

» Bekijk de opleidingen