Mode

De mbo-opleidingen van Mode in Hilversum.

Droom je ervan om in de mode-industrie te werken? Wil je kleding maken, ontwerpen, verkopen of collecties samenstellen? Ben je ambitieus en creatief en wil je als vakman aan de slag in het modevak? Dan is een mode-opleiding wat voor jou! In de modewereld is vakwerk en vakkennis cruciaal. Omdat de modewereld steeds verandert, is het belangrijk dat je interesse hebt in de laatste trends en ontwikkelingen. Zo is ook duurzaamheid een speerpunt binnen de opleiding. Niet alleen is het belangrijk dat je patronen en kledingstukken leert maken, maar ook commercieel inzicht en nauwkeurigheid zijn belangrijk. Vakdocenten leren jou alles wat je moet weten over mode. Tijdens stages ervaar je wat de praktijk van je verwacht. Na je opleiding kan je aan de slag bij verschillende modelabels, (theater)ateliers en ontwerpers. Wie weet start je zelfs wel je eigen label of zaak. Zo stomen we je in een paar jaar klaar voor een prachtige toekomst!

Waarom Mode in Hilversum?

  • Je krijgt les op een centrale locatie met een eigen modeatelier.
  • Je kunt kiezen uit verschillende keuzedelen zoals digitaal patroontekenen, artwork en dessins, voorbereiding hbo en imagestyling.
  • Bij ons kun je de (flex-)opleiding Menswear & Tailoring volgen. Een unieke niveau 4-opleiding waarmee je binnen 1 tot 3 jaar wordt opgeleid tot professional in het maken van high-end herenkleding.
  • Uniek in Hilversum is de BBL-opleiding Menswear Specialist Made-to-Measure.
  • We hebben flex-opleidingen Junior Productmanager Fashion en Junior Fashion Designer die zijn gericht op havisten en studenten met een diploma op mbo niveau 4. Met een flex-opleiding kun je sneller doorstromen naar hbo opleidingen aan kunstacademies of bijvoorbeeld het Amsterdam Fashion Institute (AMFI).
  • Tijdens de opleiding krijg je de mogelijkheid om jouw talent en creaties te tonen bij vakwedstrijden zoals Skills Heroes.
  • We hebben een uitgebreid netwerk waardoor je een goede stage kunt vinden. Bijvoorbeeld bij modeontwerpers, op de design- of productontwikkelafdeling van grote confectiebedrijven of ateliers.
Mode-opleidingen.png
 

Kijkje achter de schermen

Tijdens mijn stage kon ik echt laten zien wat ik al had geleerd op school. Ik voelde me snel onderdeel van het team

Eindevent Mode: Superbia

Ik heb gekozen voor Specialist Mode/Maatkleding. Dan krijg je ook les in ondernemerschap, want ik wil mijn eigen label beginnen.
Nieuwe opleiding

Nieuwe opleiding

Menswear Specialist Made-to-Measure
Leslocatie

Leslocatie

Arena 301
Skills Heroes

Skills Heroes

Modestudent wint vakwedstrijd