Ruysdaelstraat 67

Introductie

Het Jan des Bouvrie College

In 2010 opende het Jan des Bouvrie College haar deuren aan de Ruysdaelstraat in Amsterdam. Het karakteristieke gebouw in hartje centrum is compleet in Jan des Bouvrie-stijl ingericht. Het is een kleine school met een mooie binnentuin. Ongeveer 400 studenten krijgen hier les. Door de kleinschaligheid is er veel persoonlijk contact tussen studenten en docenten.
Het Jan des Bouvrie College is ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen het ROC van Amsterdam en Jan des Bouvrie zelf. In de opleidingen wordt gebruik gemaakt van een uitgebreid netwerk. Hierdoor kunnen we interessante gastlessen en bijzondere stageplaatsen aanbieden.
 

Opleidingen op deze locatie

Tijdens je studie aan het Jan des Bouvrie College verdiep je je in alle facetten van interieur en mode. Kies je voor de opleiding Interieuradviseur? Dan leer je hoe je ontwerpen maakt voor en klanten adviseert over de inrichting van ruimtes. Denk aan woonkamers, winkels en kantoren. Je bent creatief, hebt gevoel voor trends en hebt ruimtelijk inzicht.

Kies je voor een commerciële opleiding tot Retailspecialist Mode of tot Retailmanager Mode? Dan leer je hoe je klanten adviseert en begeleidt bij het aanschaffen van hun nieuwe interieur of nieuwe kleding. Je leert ook de basis van ontwerpen en styling. De focus bij deze opleidingen ligt echter op de commerciële kant van het vak.
 

Doorstromen naar het hbo

Met je diploma van het Jan des Bouvrie College op zak kun je eenvoudig doorstromen naar studies in het hbo. Tijdens de opleiding op niveau 4 wordt hier ook aandacht aan besteed, zodat de overgang zo soepel mogelijk verloopt. De samenwerking tussen de school en het Arsenaal/Studio Jan des Bouvrie maakt ook doorstroom naar de Jan des Bouvrie Academie in Deventer mogelijk.

» Meer over het Jan des Bouvrie College

 
Ervarings informatie
Opleidingen op dit college

Opleidingen op deze locatie

Filter opleidingen
 • Sectoren
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Interieuradviseur
Interieuradviseur
Leerweg BOL
Niveau 4
Interieuradviseur (Flex-opleiding)
Interieuradviseur (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Retailmanager Mode
Retailmanager Mode
Leerweg BOL
Niveau 4
Retailmanager Mode (Flex-opleiding)
Retailmanager Mode (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Retailspecialist Mode
Retailspecialist Mode
Leerweg BOL
Niveau 3
 • 3
 • 1
  • 1
  van 1
 • 6
Pagina inhoud