Startup Creatives

Vakman-ondernemer - 25165

Let op: voor deze opleiding gelden bepaalde toelatingsvoorwaarden Je moet een (mbo) artiestenopleiding afgerond hebben (maakt niet uit van welke school) om je aan te kunnen melden voor deze opleiding.
MBO College Zuidoost
Fraijlemaborg 135, Amsterdam
4
1 jr.
aug 2023
BOL 25165
MBO College Zuidoost
Fraijlemaborg 135, Amsterdam
4
1 jr.
aug 2023
jan 2024
BBL 25165
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Ben je afgestudeerd als artiest? Werk je (als zzp’er) in de culturele sector en wil je meer uit je onderneming halen? Of ben je van plan je eigen onderneming te starten? En wil jij beter kunnen inspelen op ontwikkelingen in de culturele sector? Dan is de opleiding Startup Creatives iets voor jou!

Aan je 'creatieve skills' heb je tijdens je opleiding al hard gewerkt. Jouw volgende stap is je eigen onderneming. Maar hoe pak je dat aan? Met hulp van docenten uit het vak ga je zelf aan de slag. Ook word je gecoacht op artistiek vlak en bouw je een nog groter netwerk op.
Heb je al een eigen bedrijf of werk je als zzp’er in de culturele sector? Dan krijg je bij ons díe begeleiding en coaching die jij nodig hebt.

We zetten alles op alles, zodat jij na deze opleiding onafhankelijk en zelfstandig aan het werk kan.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je kan deze opleiding volgen als BOL-student (4 dagen les in de week) of BBL-student (1,5 tot 2 dagen les per week). Startup Creatives wordt vanuit twee opleidingen samen georganiseerd: Startup Ondernemen en Startup Creatives. In 1 jaar tijd kun je zo nog een extra diploma op niveau 4 behalen!

Startup Ondernemen
Bij Startup Ondernemen staat het hele jaar in het teken van het schrijven van je ondernemingsplan. Het uitgangspunt is jouw businessidee. We starten met je 'why', doen onderzoek en werken aan de interne en externe analyse. Vervolgens komt het financiële gedeelte en het hebben van personeel aan bod. Natuurlijk komen de boekhouding, belastingen en verzekeringen ook aan de orde. Dan ga je aan de slag. Je leert het vak van ondernemer door het bijwonen van inspirerende en leerzame gastlessen en workshops van bedrijfsmentoren en netwerk bijeenkomsten. Je krijgt les op externe locaties, zoals A Lab. Daar gebeurt van alles en zijn succesvolle ondernemers gevestigd.

Startup Creatives
Tijdens de lessen bij Startup Creatives werk je verder aan je skills op het gebied van dans, theater, muziek of music production. Je werkt samen met andere professionals vanuit deze verschillende disciplines. Dat is uniek aan deze opleiding.

Daarnaast werk je bij Startup Creatives aan het verdiepen van jouw eigen ontwikkelingsvraag m.b.t. jouw performance of jouw plan. Je bouwt verder aan jouw netwerk en portfolio. Ook leer je je eigen onderneming (verder) op te zetten én te verkopen. Je leert alles over cultureel ondernemen om jouw eigen werkpraktijk verder vorm te geven. Daarnaast loop je stage en heb je een eigen coach die je op weg helpt.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Het hele jaar staat in het teken van het schrijven van je ondernemingsplan. Het uitgangspunt is jouw businessidee. We starten met je 'why', doen onderzoek en werken aan de interne en externe analyse. Vervolgens komt het financiële gedeelte en het hebben van personeel aan bod. Natuurlijk komen de boekhouding, belastingen en verzekeringen ook aan de orde.

Daarnaast werk je 2 dagen binnen PACT+ aan het verdiepen van jouw eigen ontwikkelingsvraag m.b.t. jouw performance en word je hierop gecoacht. Ook werk je aan de ontwikkeling van een gezamenlijke productie.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Na afronding van de opleiding ben je klaar om als ondernemer aan de slag te gaan en om van je eigen bedrijf een succes te maken binnen de culturele sector. Ben je nog niet zo ver? Dan kun je natuurlijk ook eerst bij een ander bedrijf in jouw vakgebied aan de slag.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Een afgeronde mbo 4-opleiding van PACT+ (Muziek, Music Production, Theater of Dans).

 
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
  • Gesprek
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Een eigen onderneming starten
  • Een soortgelijke hbo-opleiding
  • Een soortgelijke mbo-opleiding op niveau 4
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Zuidoost - indicatie kosten BOL: € 650,-, exclusief verplichte laptop. 
MBO College Zuidoost - indicatie kosten BBL: volgt later. 
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Muziek
Muziek
Leerweg BOL
Niveau 4
Dans
Dans
Leerweg BOL
Niveau 4
Allround Make-Up & Hair Artist
Allround Make-Up & Hair Artist
Leerweg BOL
Niveau 4
Music Production
Music Production
Leerweg BOL
Niveau 4
Theater
Theater
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan

:

Storing telefonie

Let op: door een storing zijn wij op dit moment telefonisch niet bereikbaar.

We hopen het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen. In geval van nood of gevaar kun je bellen met ons noodnummer 026 372 4400.