Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Is muzikaal theater jou op het lijf geschreven? De Frank Sanders Akademie is dé vakopleiding als het gaat om de combinatie van spel, zang en dans, dé bouwstenen die je nodig hebt voor het vak musical en muziektheater. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.franksandersakademie.nl

Welke opleiding vind je het meest interessant?Naar brochures

Musical of meer

De musical heeft een geheel eigen plaats veroverd binnen de Nederlandse theatercultuur. Volkomen verdiend, want musical is meer dan een sketch en een liedje. De geweldige kracht van het musicaltheater schuilt in het feit dat het gebruik maakt van de drie grootste theatrale middelen: spel, zang en dans, die op een eigen expressieve manier het verhaal vertellen en het publiek weten te raken.
Bij de Frank Sanders Akademie word je opgeleid tot uitvoerend musicalacteur. Ook leer je hoe je een musical maakt en produceert. Van oudsher is de Akademie een musicalopleiding en nog steeds vinden veel studenten hun weg naar grote en kleine musicals in Nederland en Europa. Maar de oud-studenten van de Frank Sanders Akademie vind je ook onder aanstormend cabarettalent, bij toneelgezelschappen, op een cruiseschip en op tv.
Lees verder

Performer of Maker

In de opleiding ligt de nadruk op het ambacht van uitvoerend artiest. Dat betekent heel veel praktijklessen in spel, zang en dans. Maar tegelijkertijd leer je ook scripts en muziek schrijven en krijg je vakken als decor- en lichtontwerp, choreografie, maar ook les in cultureel ondernemerschap. Na de opleiding kun je zowel voor als achter de schermen je vak uitoefenen.
Lees verder

De lessen en de docenten

Bij de FSA leer je het vak van de ‘meesters’ uit de theater en musicalwereld. Bijna alle docenten werken mee aan of staan zelf in grote en kleine producties. Dat betekent dat je in de opleiding al werkt met mogelijk toekomstige collega’s. Een groot voordeel! De grootste ‘meester’ is natuurlijk Frank Sanders zelf. Samen met zijn partner Jos Brink was hij baanbrekend als het gaat om de ontwikkeling van het musicaltheater in Nederland. Van hem les krijgen is een hele eer.
Lees verder

Voorstellingen

Leren door te doen is het motto van de Frank Sanders Akademie. Ongeveer de helft van het lesprogramma bestaat dan ook uit het maken en spelen van voorstellingen. Je eindexamen is ook een voorstelling in een van de grotere theaters van Amsterdam.
Lees verder
Frank Sanders
We zijn altijd op zoek naar de innerlijke drijfveer en motivatie van spelers. Je moet kunnen laten zien dat er een noodzaak is dat je op het toneel staat.

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
 • Colleges
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater
Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater
Leerweg
Niveau 4
 • 3
 • 1
  • 1
  van 1
 • 6