Boulanger

Boulanger - 25614
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
4
1jr.
aug
BBL 25614
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Heb je een passie voor brood(producten)? Ben je vernieuwend, flexibel, steeds op zoek naar producten die aansluiten bij trends? Werk je zorgvuldig en hygiënisch en ben je sociaal en communicatief vaardig? Dan is het beroep van boulanger misschien iets voor jou. Je bent een echte teamspeler en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je draagt graag bij aan een goede werksfeer door op een collegiale manier samen te werken.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Boulanger is een BBL-opleiding. Je krijgt één jaar les en praktijk op niveau 4. Je gaat ongeveer één dag per week naar school. Daar kom je alles te weten over de nieuwste broodproducten en technieken. Tijdens de opleiding krijg je drie masterclasses van zeer ervaren leermeesters. Zij behoren tot de top van jouw vakgebied. En je krijgt les in vakken als plannen en organiseren. Hierbij bieden we je ook de mogelijkheid om de opleiding praktijkopleider te volgen. Je kunt dan zelf leermeester worden. 

Je kunt na de opleiding Zelfstandig Werkend Bakker of Leidinggevende Bakkerij instromen op deze opleiding met de uitstroom: Brood & Banket, Brood en Banketbakker en Broodbakker.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

•    Bereidt boulangerieproducten
•    Bewaakt en borgt de kwaliteit van de boulangerieproducten
•    Decoreert en werkt boulangerieproducten af
•    Maakt de werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
•    Plant en bereidt de productie van boulangerieproducten voor
•    Verpakt en presenteert boulangerieproducten en slaat deze op
•    Verwerkt, modelleert en bakt boulangerieproducten
•    Bevordert de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het assortiment
•    Adviseert de klant over boulangerieproducten
•    Bedenkt ideeën voor het uitbreiden van het boulangerie assortiment en ontwikkelt receptuur
•    Bereidt exclusieve boulangerieproducten aan de hand van nieuwe receptuur
•    Maakt de kost- en verkoopprijsberekening van boulangerieproducten
•    Ontwerpt en verzorgt de presentatie van boulangerieproducten
•    Stuurt op de kwaliteit van de operationele processen en routing op de werkvloer
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • (Exclusieve) bakkerij 
  • Horeca
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. Wil je de BBL-opleiding volgen? Dan moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Hbo - Leraar Horeca & Voeding
  • Hbo - Levensmiddelentechnologie (HAS)
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende studiekosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Studiekosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over studiekosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten voor het eerste leerjaar van de opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.

MBO College Centrum - indicatie kosten BBL: volgt nog.

 
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Hotelmanagement on the job
Hotelmanagement on the job
Leerweg BOL
Niveau 4
International Entrepreneur in Hospitality
International Entrepreneur in Hospitality
Leerweg BOL
Niveau 4
Sterklas
Sterklas
Leerweg BBL
Niveau 4
Leidinggevende Keuken
Leidinggevende Keuken
Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair Manager Hospitality & Events on the job
Facilitair Manager Hospitality & Events on the job
Leerweg BOL
Niveau 4
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan