Entree Horeca

Entree - 23110
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
1
1jr.
aug
jan
BOL 23110
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Heb je een vmbo-opleiding gevolgd en geen diploma behaald? Wil je meer leren? Dan is de opleiding Entree Horeca voor jou de kans om door te stromen naar een mbo-opleiding op niveau 2 of naar werk.

Tijdens deze opleiding leer je de basis van koken en serveren. Als assistent kok maak je kennis met de voorbereidende werkzaamheden in de horeca. Dat kan in de keuken zijn, waar je groente en fruit wast, ingrediënten snijdt of lekkere broodjes maakt. Je werkt tijdens je opleiding ook in de bediening, of verricht baliewerkzaamheden. Je besteedt aandacht aan vaardigheden als communicatie en sociale vaardigheden. Daarnaast is er ruimte voor vaktechnische onderdelen, zowel op school als tijdens je stage of werk.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je werkt in kleine groepen en hebt een vast lesrooster. Je volgt lessen op school en loopt stage of werkt bij een erkend leerbedrijf. Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit vier onderdelen:

  • Beroepsvaardigheden (op school en stage)
  • Nederlands en rekenen
  • Loopbaan & burgerschap
  • Sport en cultuur
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Het bereiden en serveren van gerechten
  • Het verzorgen van bestellingen en afrekenen
  • Het ontvangen van gasten
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Horecagelegenheden
  • Facility services (ondersteunende diensten) van allerlei bedrijven

Een intakegesprek of toets maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Welke vooropleiding heb je nodig?

Voldoe je aan een van deze voorwaarden? Of staat er een opleiding bij die je succesvol hebt afgerond? Meld je dan aan. We nodigen je uit voor een gesprek of een toets. Daarna hoor je of je de opleiding kunt gaan doen.

Lees verder
Welke speciale eisen zijn er?
  • Je hebt geen diploma voortgezet onderwijs
  • Leeftijd: minimaal 16 jaar
  • Aanvullende eis bij BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Leermiddelen zoals boeken
  • Soms ook kosten voor overige materialen zoals bedrijfskleding
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Entree Horeca, Bakkerij & Facilitair

Entree Horeca, Bakkerij & Facilitair

Leerweg BOL/BBL
Niveau 1

Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze opleiding kun je hieronder je e-mailadres invullen.



Bedankt!

Check je e-mail voor meer informatie.
Meld je aan