Facilitair Manager Hospitality & Events on the job

Facilitair leidinggevende - 25175

Let op! Aanmelding voor deze specifieke opleiding vindt plaats op basis van een wachtlijst. Deze wachtlijst geldt niet voor de reguliere opleiding Facilitair Manager Hospitality & Events. 
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
4
3jr.
aug
BOL 25175
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Jij kiest voor de opleiding Facilitair Manager Hospitality & Events on the job omdat je in de toekomst wilt managen in de facilitaire dienstverlening. In dit beroep geef je leiding aan medewerkers die een ondersteunende functie hebben. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die werken bij de catering, receptie, schoonmaak of het onderhoud en beheer van gebouwen. Om goed leiding te kunnen geven, moet je het werk van je team ook zelf kunnen uitvoeren. Gastvrijheid en service staan altijd centraal in jouw werk.

In samenwerking met de Johan Cruijff Arena en ISS Facility Services op de Amsterdamse Zuidas hebben we ideale leeromgevingen om het veelzijdige beroep van de facilitaire dienst in de praktijk te ervaren en om je talent te ontdekken en te ontwikkelen. Ben jij iemand die liever leert in de praktijk dan op school, dan is de opleiding Facilitair Manager Hospitality & Events on the job wat voor jou!
Geen theoretisch of praktisch onderwijs op school, maar onderwijs in de prachtige leeromgeving van de Johan Cruijff Arena. Learning on the job noemen we dat!

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt in totaal drie jaar. Het onderwijsprogramma vindt plaats op de werkvloer van de Johan Cruijff Arena in een roulerend rooster. De theoretische ondersteuning wordt verzorgd door de docenten van het ROCvA. Vakanties worden in overleg met de school en de Johan Cruijff Arena individueel afgesproken. Deze zijn afwijkend van de schoolvakanties. Naast het leren on the job in de Johan Cruijff Arena, doe je ook (management)stage-ervaring op in andere hospitality bedrijven. Kijk op WestCord Fashion HotelHotel Casa Amsterdam, ISS Nederland of NH Amsterdam Zuid voor een sfeerimpressie.
 
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Hospitality
  • Gebouwbeheer
  • Beroepshouding en leidinggeven
  • Logistieke processen
  • Financiële bedrijfsvoering
  • Algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Als leidinggevende in de hospitalitybranche, zoals bijvoorbeeld hotels, evenementenorganisaties, festivals maar ook ziekenhuizen, banken of bij de gemeente.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Dit is een specifiek traject binnen de reguliere opleiding (Facilitair Manager Hospitality & Events). Voor dit specifieke traject gelden toelatingsvoorwaarden. Deze gelden niet voor de reguliere opleiding. Indien je vooropleiding aansluit bij het niveau van de opleiding (niveau 4) wordt je toegelaten tot de reguliere BOL opleiding.
 
Kennismaking
Als je in aanmerking wilt komen voor deze opleiding dien je je aan te melden voor een kennismakingsdag. Deze kennismaking vindt plaats bij de Johan Cruijff Arena. Studenten die zijn ingeschreven krijgen hier een persoonlijke uitnodiging voor. Tijdens de kennismakingsdag wordt gekeken of de Johan Cruijff Arena voor jou de beste leeromgeving is, passend bij jouw talenten. Er zijn maar een beperkt aantal beschikbare plaatsen per jaar voor deze opleiding.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Een soortgelijke hbo-opleiding
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende studiekosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Studiekosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s 
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de studiekosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten voor het eerste leerjaar van de opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.
 
MBO College Centrum - indicatie kosten BOL: € 240, laptop niet verplicht.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Leidinggevende Bakkerij
Leidinggevende Bakkerij
Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair Manager Events en Catering
Facilitair Manager Events en Catering
Leerweg BOL
Niveau 4
Boulanger
Boulanger
Leerweg BBL
Niveau 4
International Entrepreneur in Hospitality
International Entrepreneur in Hospitality
Leerweg BOL
Niveau 4
Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management (Flex-opleiding)
Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Hotelmanagement on the job
Hotelmanagement on the job
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Brochure
Facilitair Manager Hospitality & Events on the job Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan