Hotelmanagement on the Job

Manager/ondernemer horeca - 25184

Vanaf 18 jaar is het mogelijk om op buitenlandse stage te gaan.
MBO College Centrum
Da Costastraat 60 - 64, Amsterdam
4
3 jr.
aug 2024
jan 2025
BOL 25184
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
3 jr.
aug 2024
BOL 25184
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Jij kiest voor de opleiding Hotelmanagement on the Job omdat je wilt leidinggeven in een hotel of restaurant en hospitality je in het bloed zit. Ben jij iemand die liever leert in de praktijk dan op school, dan is de opleiding Hotelmanagement on the Job wat voor jou! Geen theoretisch of praktisch onderwijs op school, maar onderwijs in de prachtige leeromgeving van minimaal een driesterrenhotel. Learning on the job noemen we dat! Er zijn meerdere mogelijkheden: Westcord Fashion Hotel, NH hotel Amsterdam Zuid, DoubleTree bij Hilton Amsterdam, Corendon Village, Van der Valk hotel Breukelen én Leidsepleinkwartier met o.a. Hard Rock Hotel Amsterdam en Hotel Americain. Als je de opleiding hebt afgerond, dan kun je doorgroeien naar de functie van teamleider of (afdelings)manager. Met het diploma Ondernemer / Manager Hotel & Restaurant kun je ook je eigen zaak beginnen of doorstuderen.
 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt in totaal drie jaar. Het onderwijsprogramma vindt plaats in het hotel in een roulerend rooster. De theoretische ondersteuning wordt verzorgd door de docenten van het ROCvA. Vakantieperiodes kunnen afwijken van de schoolvakanties. Per tien weken ontvang je een rooster. Naast het leren on the job in het hotel, doe je ook stage-ervaring op in andere hospitality-bedrijven. Kijk op WestCord Fashion HotelNH Amsterdam ZuidDoubleTree by Hilton AmsterdamCorendon Village Hotel Amsterdam - Badhoevedorp, Hard Rock Hotel Amsterdam of Van der Valk Hotel Breukelen voor een sfeerimpressie. In deze managementopleiding leer je wat het betekent om in een hotel te werken en leiding te geven. Je gaat aan de slag bij de verschillende afdelingen, zoals het restaurant, de keuken en de receptie. Hier wordt je geleerd welke kennis je nodig hebt, zodat je die direct kunt toepassen op de werkvloer. Verder leer je wat de juiste houding is ten opzichte van gasten en collega’s, hoe je een team aanstuurt, motiveert en begeleidt. De overige afdelingen; personeelszaken, financiën, magazijnbeheer, sales & reserveringen en de directie zijn ook geïntegreerd in het onderwijsprogramma. Hierdoor krijg je inzicht hoe het er achter de schermen aan toegaat. Hoe het beleid bepaald wordt ten aanzien van personeel, hoe het bedrijf logistiek en financieel georganiseerd wordt en hoe je het bedrijf in de markt zet. Daarnaast word je gecoacht in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Bij MBO College Hilversum in combinatie met de werkplek van Van der Valk Hotel Breukelen heb je als voordeel dat je wel te maken hebt met de reguliere schoolvakanties. Ook werk je volgens een weekrooster, waarbij je twee dagen per week vrij bent. Studenten van MBO College Hilversum lopen alleen stage bij Van der Valk Hotel Breukelen. Je gaat aan de slag bij verschillende afdelingen.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Kennis en inzicht in de horeca. Vaktechnische vaardigheden en uitvoerende werkzaamheden. Managementvaardigheden. Taalvaardigheden: Nederlands, Engels en als tweede moderne vreemde taal Spaans. Tweede moderne vreemde taal bij Van der Valk Hotel Breukelen is Duits. Rekenen, loopbaan en burgerschap. Keuzedelen.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

In de hospitalitybranche als leidinggevende. Na je opleiding kun je ook aan de slag bij het bedrijf waar je tijdens je opleiding hebt gewerkt.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Specifiek traject
Dit is een specifiek traject binnen de reguliere opleiding (Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant). Voor dit specifieke traject gelden toelatingsvoorwaarden. Deze gelden niet voor de reguliere opleiding.

Van der Valk Hotel Breukelen
De intake voor de opleiding bij Van der Valk Hotel Breukelen bestaat uit twee stappen, namelijk een intakegesprek op school en een sollicitatiegesprek bij Van der Valk Hotel Breukelen. 

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Een soortgelijke hbo-opleiding
  • Hbo - Hogere Hotelscholen
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap​.
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’.
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De kosten per mbo-college kunnen verschillen, vanwege een andere invulling van het lesprogramma. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Centrum - indicatie kosten BOL: € 535,-, laptop niet verplicht.  
MBO College Hilversum - indicatie kosten BOL: € 488,-, laptop niet verplicht. 
Lees verder
Let op: de vakantiedata voor deze opleiding zijn anders dan de vakantiedata voor andere opleidingen op het ROC van Amsterdam.
  • Herfstvakantie: 23 oktober t/m 5 november 2023
  • Kerstvakantie: 25 december 2023 t/m 7 januari 2024
  • Voorjaarsvakantie: 19 februari t/m 25 februari 2024
  • Meivakantie: 22 april t/m 5 mei 2024
  • Vrije week: 10 t/m 16 juni 2024
  • Zomervakantie: 22 juli t/m 18 augustus 2024
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Culinary Professional Mhbo
Culinary Professional Mhbo
Leerweg BOL
Niveau 4|5
Leidinggevende Horeca bij BHG
Leidinggevende Horeca bij BHG
Leerweg BBL
Niveau 4
Gespecialiseerd Kok
Gespecialiseerd Kok
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Sterklas
Sterklas
Leerweg BBL
Niveau 4
Vegan Patissier
Vegan Patissier
Leerweg BBL
Niveau 4
Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer
Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Hotelmanagement on the Job Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan