Hotelmanagement on the job

Manager/ondernemer horeca - 25184
MBO College Centrum
Da Costastraat 60 - 64, Amsterdam
4
3jr.
Aanmelden gesloten
BOL 25184
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Jij kiest voor de opleiding Hotelmanagement on the job omdat je wilt leidinggeven in een (middel) groot hotel of restaurant en hospitality je in het bloed zit. Ben jij iemand die liever leert in de praktijk dan op school, dan is de opleiding Hotelmanagent on the job wat voor jou! Geen theoretisch of praktisch onderwijs op school, maar onderwijs in de prachtige leeromgeving van minimaal een driesterren hotel. Learning on the job noemen we dat! Er zijn meerdere mogelijkheden: Hotel Casa Amsterdam, Westcord Fashion Hotel, NH hotel Amsterdam Zuid en DoubleTree bij Hilton in Amsterdam.

Als je de opleiding hebt afgerond dan kun je doorgroeien naar teamleider of (afdelings)manager. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, dankzij jou loopt alles op rolletjes. Je bewaakt het budget, neemt personeel aan en bepaalt welke kant het bedrijf op gaat. Met het diploma Ondernemer / Manager Hotel & Restaurant kun je ook je eigen zaak beginnen of doorstuderen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt in totaal drie jaar. Het onderwijsprogramma vindt plaats op de werkvloer van het hotel in een roulerend rooster. De theoretische ondersteuning wordt verzorgd door de docenten van het ROCvA. Vakanties worden in overleg met de school en het hotel individueel afgesproken. Deze zijn afwijkend van de schoolvakanties. Per tien weken ontvang je een rooster. Naast het leren on the job in het hotel, doe je ook stage-ervaring op in andere hospitality bedrijven. Kijk op WestCord Fashion Hotel, Hotel Casa Amsterdam of NH Amsterdam Zuid en DoubleTree by Hilton Amsterdam voor een sfeerimpressie. In deze managementopleiding leer je stap voor stap wat het betekent om in een hotel te werken en leiding te geven. Je gaat aan de slag bij de verschillende afdelingen; zoals het restaurant, de keuken en de receptie. Hier word je geleerd welke kennis je nodig hebt, zodat je die direct kunt toepassen op de werkvloer. Verder leer je wat de juiste houding is ten opzichte van gasten en collega’s, hoe je een team aanstuurt, motiveert en begeleidt. De overige afdelingen; personeelszaken, financiën, magazijnbeheer, sales & reserveringen en de directie zijn ook geïntegreerd in het onderwijsprogramma. Hierdoor krijg je inzicht hoe het er achter de schermen aan toegaat. Hoe het beleid bepaald wordt ten aanzien van personeel, hoe het bedrijf logistiek en financieel georganiseerd wordt en hoe je het bedrijf in de markt zet. Daarnaast word je gecoacht in jouw persoonlijke ontwikkeling.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Kennis en inzicht in de horeca en het horecabedrijf
  • Vaktechnische vaardigheden en uitvoerende werkzaamheden
  • Managementvaardigheden zoals het bepalen en uitvoeren van beleid, leidinggeven en communicatie
  • Taalvaardigheden: Nederlands, Engels en als tweede moderne vreemde taal Spaans
  • Rekenen, loopbaan en burgerschap
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Als leidinggevende in de hospitalitybranche, zoals bijvoorbeeld (internationale) hotels, restaurants, recreatiebranche, beurzen- en congresmarkten.

 

Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Specifiek traject
Dit is een specifiek traject binnen de reguliere opleiding (Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant). Voor dit specifieke traject gelden toelatingsvoorwaarden. Deze gelden niet voor de reguliere opleiding.

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Een soortgelijke hbo-opleiding
  • Hbo - Hogere Hotelscholen
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap​.
  • Een actueel overzicht van de bijkomende studiekosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Studiekosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s 
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de studiekosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten voor het eerste leerjaar van de opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Centrum - indicatie kosten BOL: € 680, laptop niet verplicht.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Facilitair Manager Events en Catering
Facilitair Manager Events en Catering
Leerweg BOL
Niveau 4
Patissier
Patissier
Leerweg BBL
Niveau 4
Gespecialiseerd Kok
Gespecialiseerd Kok
Leerweg BBL
Niveau 4
Facilitair Manager Hospitality & Events on the job
Facilitair Manager Hospitality & Events on the job
Leerweg BOL
Niveau 4
Sterklas
Sterklas
Leerweg BBL
Niveau 4
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud
Brochure
Hotelmanagement on the job Ontvangen per post Downloaden als PDF