Naar de inhoudNaar de navigatie
Studenten van de flex-opleiding Koken poseren voor de foto in leskeuken
Opleiding - Jongeren

Koken (Flex-opleiding)

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    2-3 jaar

Wil jij van koken je beroep maken en andere koks aansturen? In deze flex-opleiding Koken leer je het allebei.

Als kok houd jij je bezig met alles wat in de keuken gebeurt. Je maakt menu’s, bestelt ingrediënten en bereidt gerechten.

Daarnaast organiseer en coördineer je alle werkzaamheden in de keuken. Je maakt planningen en stuurt anderen in de keuken aan. Samen met het team zorg je ervoor dat elk gerecht perfect de keuken verlaat.

Voordeel van deze flex-opleiding is dat de studie wordt aangepast aan jouw leertempo en de kennis en ervaring die je al hebt. Zo kun je sneller je diploma halen.

Meer weten? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

Open Dag
Open Dag - Zaterdag 31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur
Open Dag
Open Dag - Donderdag 26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
  • datum
    Donderdag 26 maart
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur

Wat leer je?

  • Bereiden van gerechten
  • Aanvullende kennis over eten en gastronomie
  • Beheren van de keukenvoorraad
  • Organiseren van de werkzaamheden in de keuken
  • Aansturen van medewerkers
  • Financieel management

Waar kun je gaan werken?

  • Hotel
  • Restaurant
  • Vergader- of congrescentrum
  • Eetcafé

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • De opleiding wordt aangepast aan jouw leertempo en wat je al weet.
  • Je leert veel in de praktijk en kunt zo snel aan de slag.
  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Deze opleiding is een mooie opstap naar het hbo.
  • Met je waardevolle diploma kun je straks veel kanten op.
Twee koksstudenten aan het werk in de keuken
Koksstudenten maken deeg voor ravioli in keuken
ravioli en dumplings op bakplaat

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Airport Facility Supervisor
Luchthaven
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotel & Horeca Management (leidinggevende of ondernemer)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Jongeren
Hotel & Hospitality Management (Mbo-Hbo Plus-traject)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Jongeren
International Hotelschool Amsterdam / Manager International Hospitality (Tweetalig onderwijs)
Toerisme & Hospitality
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    jan. 2026
    aug. 2026
  • Duur
    2-3 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Leidinggevende keuken, 25181