Culinary Professional Mhbo

Leidinggevende keuken - 25181

Let op: de lessen vinden plaats bij De Kookfabriek Amsterdam op De Flinesstraat 4. 
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
4|5
4 jr.
aug 2024
BOL 25181
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Met de opleiding Culinary Professional Mhbo ontwikkel je jezelf naar een hoger niveau op het gebied van koken. Naast uitvoerende werkzaamheden, heb je leidinggevende taken. Ook vind je het een uitdaging om personeel aan te sturen en te motiveren.

Ondernemen en het ontwikkelen van nieuwe technieken zijn belangrijke aandachtsgebieden in de opleiding. De opleiding is gericht op vakmanschap: het koksambacht staat centraal in de opleiding. Daarnaast is ruime aandacht voor voedseltechnologie, innovatie en ondernemerschap.

Mhbo slaat een brug tussen mbo en hbo. Tijdens dit mhbo-traject volg je, naast het reguliere mbo-onderwijs, vijf modules op hbo-niveau. Na afronding van het mbo-onderwijs (niveau 4) stroom je het laatste half jaar door naar HBO-Academy om je hbo associate degree-opleiding Culinary Professional verder af te ronden.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De mhbo-opleiding is een 4-jarige BOL-opleiding. Een BOL-opleiding is een combinatie tussen school en stage. Tijdens de opleiding leer je alle vaardigheden voor een leidinggevende in de keuken. Je vormt een schakel tussen de werkvloer en het management. Je leert het bereiden van gerechten, het beheren van de keukenvoorraad, hoe je leidinggeeft en beheerstaken uitvoert. Ook volg je verdiepende hbo-modules, gegeven door hbo-docenten. 

Tijdens deze opleiding haal je je diploma Leidinggevende Keuken. Het laatste half jaar word je ingeschreven bij de HBO Academy. Daar haal je je diploma Associate Degree Culinary Professional (afstudeerfase AD).

In jaar 1,2 en 3 is het een BOL-opleiding. Je gaat drie dagen naar school en je loopt twee dagen stage.

In jaar 4 volg je de opleiding in BBL. Je werkt bij een erkend leerbedrijf en gaat een of twee dagen in de week naar school.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Bereiden van gerechten
  • Beheren van de keukenvoorraad
  • Hygiëne en HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
  • Organiseren van de werkzaamheden in de keuken en het bewaken van het productieproces
  • Regels en voorschriften
  • Financieel management
  • Leidinggeven
  • Rekenen
  • Toepassen van je kennis en vaardigheden in projecten en in de beroepspraktijk
De aangeboden hbo-modules zijn: innovatief koken, culinaire concepten, leidinggeven, culinaire business en persoonlijke ontwikkellijn.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Met de opleiding Culinary Professional Mhbo kun je werken in de keukens van een hotel/restaurant, restaurantbedrijf, vergader-/congrescentrum en instellingen. Als leidinggevende keuken heb je naast je uitvoerende werkzaamheden in de keuken, zoals het bereiden van maaltijden, ook leidinggevende taken.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

Toelating
​Met een diploma vmbo-t of gemengde leerweg, havo, vwo (Zelfstandig Werkend Kok, niveau 3) ben je welkom om je aan te melden voor het selectietraject. Dit selectietraject bestaat uit een kennismakingsbijeenkomst en een motivatiebrief, waarna een selectiegesprek wordt uitgevoerd. In het selectiegesprek blikken we terug op de kennismakingsbijeenkomst en jouw motivatie, waarna je hoort of je wordt toegelaten tot de opleiding.
Lees verder
Lees verder
  • Bachelor Voedseltechnologie
  • Hbo - Hogere Hotelscholen
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.

MBO College Centrum - indicatie kosten: volgt later.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Culinary Professional
Culinary Professional
Leerweg BBL
Niveau 5
Facilitair Leidinggevende
Facilitair Leidinggevende
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Hotelmanagement on the Job
Hotelmanagement on the Job
Leerweg BOL
Niveau 4
Koken (Flex-opleiding)
Koken (Flex-opleiding)
Leerweg BBL
Niveau 4
Patissier
Patissier
Leerweg BBL
Niveau 4
Boulanger
Boulanger
Leerweg BBL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Culinary Professional Mhbo Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan