Let op: de lessen vinden plaats bij De Kookfabriek Amsterdam op De Flinesstraat 4.
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
4|5
4 jr.
BOL
25181
Is dit beroep iets voor jou?
Wil jij jezelf naar een hoger niveau tillen op het gebied van koken? Dan is deze mhbo-opleiding Culinary Professional wel iets voor jou!
In deze opleiding staat het vakmanschap centraal. Daarnaast is de opleiding een mooie brug tussen mbo en hbo. Tijdens dit mhbo-traject volg je naast mbo-onderwijs ook verdiepende modules op hbo-niveau.
Ondernemen en het ontwikkelen van nieuwe technieken zijn belangrijke aandachtsgebieden in de opleiding. De opleiding is gericht op vakmanschap en het koksambacht. Daarnaast is er veel aandacht voor voedseltechnologie, innovatie en ondernemerschap.
Hoe ziet de opleiding eruit?
De mhbo-opleiding Culinary Professional is een 4-jarige opleiding. De opleiding is een combinatie tussen school en stage, en tussen BOL en BBL.
In jaar 1, 2 en 3 is de opleiding een BOL-opleiding. Je gaat 3 dagen naar school en je loopt 2 dagen stage. In jaar 4 volg je de opleiding in de BBL-variant. Je werkt bij een erkend leerbedrijf en gaat 1 of 2 dagen in de week naar school.
Tijdens de opleiding leer je alle vaardigheden van een leidinggevende in de keuken. Je vormt een schakel tussen de werkvloer en het management. Je leert gerechten bereiden, de keukenvoorraad beheren, leidinggeven en beheerstaken uitvoeren.
Je volgt verdiepende modules op hbo-niveau, gegeven door hbo-docenten: innovatief koken, culinaire concepten, leidinggeven, culinaire business en persoonlijke ontwikkellijn.
Doorstromen naar het hbo
Als je de opleiding succesvol afrondt ontvang je het diploma niveau 4 Leidinggevende keuken. Daarnaast krijg je mhbo certificaten voor de verdiepende modules op hbo-niveau die je hebt gevolgd en behaald. Met deze mhbo certificaten kun je bij HBO-Academy vrijstellingen aanvragen voor de opleiding Culinary Professional. Vervolgens kun je versneld het Ad diploma Culinary Professional behalen (in circa een jaar).
Lees verder
Wat leer je tijdens de opleiding?
- Bereiden van gerechten
- Beheren van de keukenvoorraad
- Hygiëne en HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
- Organiseren van de werkzaamheden in de keuken
- Bewaken van het productieproces
- Leidinggeven
Lees verder
Waar kun je gaan werken?
- Keuken van een hotel/restaurant
- Restaurantbedrijf
- Vergader- of congrescentrum
Lees verder