Naar de inhoudNaar de navigatie
Student in opleiding toont verse groenten in keuken met twee koks op de achtergrond
Opleiding - Jongeren

Plant-based Chef

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    3 jaar

Wil jij deel uitmaken van de nieuwe generatie koks, die nadenken over de toekomst van eten en drinken? Tijdens de opleiding Plant-based Chef leer je koken met onbewerkte, plantaardige voedingsmiddelen.

We gebruiken zo min mogelijk dierlijke producten. Je gaat onder andere koken volgens de principes van de Dutch Cuisine: 80% plantaardig en 20% dierlijk.

Als plant-based chef ben jij verantwoordelijk voor het samenstellen en bereiden van de menu’s. Je bestelt de juiste ingrediënten en maakt planningen.

In de keuken coördineer en organiseer je de werkzaamheden en verdeel je de taken. Samen met het team zorg je ervoor dat elk gerecht perfect de keuken verlaat.

Meer weten? Klik op ‘Lees meer’.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Donderdag 16 oktober
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Dinsdag 25 november
  • tijd
    tussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
  • datum
    Zaterdag 31 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 14.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
  • datum
    Donderdag 26 maart
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur

Wat leer je?

  • Bereiden van plant-based gerechten
  • Fermenteren en inmaken van ingrediënten
  • Beheren van de keukenvoorraad
  • Organiseren en coördineren van werkzaamheden
  • Leidinggeven

Waar kun je gaan werken?

  • Restaurant
  • Hotel
  • Restaurantbedrijf
  • Vergader- of congrescentrum

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Met deze opleiding maak je deel uit van de nieuwe generatie koks.
  • Je leert op een duurzame en milieubewuste manier voedsel te bereiden.
  • Je krijgt les van echte vakmensen en professionals.
  • Met je waardevolle mbo-diploma kun je veel kanten op.
Een jonge kok in zwarte jas oogst verse microgroenten in een binnentuin met groeilamp.
Een kok in witte jas maakt een salade klaar met verse bladgroenten.
Een student kijkt aandachtig mee terwijl een chef-kok een gerecht zorgvuldig opmaakt met een groene saus.
Een chef-kok in witte jas en hoge koksmuts schenkt met uiterste precisie een saus over een gerecht.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Boulanger
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1 jaar
Opleiding - Jongeren
Culinary Professional Mhbo
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    4 jaar
Opleiding - Jongeren
Facilitair Manager Events
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    2-3 jaar
Opleiding - Jongeren
Gespecialiseerd Kok
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL/BOL
  • duur
    4 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    jan. 2026
  • Duur
    3 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Leidinggevende keuken, 25181