Sterklas

Gespecialiseerd kok - 25179
Je kunt je voor deze opleiding alleen aanmelden via de website www.sterklas.com. Pas als je wordt toegelaten tot de Sterklas schrijf je je in bij het ROC van Amsterdam. Duur van deze opleiding is 2 jaar.
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
4
2jr.
sep
BBL 25179
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Ben jij een zelfstandig werkend kok niveau 3? En wil je doorgroeien naar de top? Meld je dan aan voor de Sterklas. Dit is de hoogste culinaire opleiding voor jonge koks in Nederland. Alleen de beste studenten worden toegelaten tot deze opleiding. Meesterkoks en de Stichting Ambachtelijke Meesterkoks helpen je om jouw talent nog verder te ontwikkelen. Je leert hier koken op het allerhoogste niveau. Zo kun je straks aan de slag bij de beste restaurants in Nederland en in het buitenland. 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De Sterklas is een BBL-opleiding. Je krijgt 2 jaar les en praktijk op niveau 4. Je volgt per jaar ongeveer 40 lessen op school. Op de andere dagen werk je in de beste restaurants van Nederland. Je moet alle onderdelen van het trainingsprogramma volgen. Tijdens je opleiding doe je dus mee aan wedstrijden, workshops en demonstraties. En je krijgt les in de volgende onderdelen: 
  • Basisgastronomie: grondstoffen en producten, voedingsgebruik, wijn- en spijscombinaties 
  • Gastronomie koud / warm: bedrijfsvoering en organisatie, administratie en automatisering, productie en distributie, producttechnieken en praktijkintegratie 
  • Gastronomie patisserie: productie en distributie, producttechnieken, praktijkintegratie 
Je kunt verschillende workshops volgen om je verder te specialiseren:  
  • SVH-leermeester 
  • SVH-H.A.C.C.P voor leidinggevende 
  • SWEN Wijnbrevet 
  • Afdelingsmanager keuken 
  • SVH-Gastronomie 
  • Communicatieve vaardigheden
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Gerechten klaarmaken op topniveau 
  • Beheren van de keukenvoorraad 
  • Dienstverlening van de keuken verbeteren en vernieuwen 
  • Leidinggeven 
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • De beste horecazaken in Nederland en buitenland 
  • Specialiteitenrestaurants
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Welke vooropleiding heb je nodig?

Voldoe je aan een van deze voorwaarden? Of staat er een opleiding bij die je succesvol hebt afgerond? Meld je dan aan. We nodigen je uit voor een gesprek of een toets. Daarna hoor je of je de opleiding kunt gaan doen.

Lees verder
Welke speciale eisen zijn er?
  • Je moet ons ervan overtuigen dat je dit zware programma aankunt. Daarom stellen we hoge eisen aan je talent, je motivatie en je eigenschappen. Jij moet de top willen bereiken en daar hard voor willen werken
  • Je hebt al bewezen dat genoeg talent hebt voor deze opleiding. Je hebt 2 aanbevelingsbrieven nodig van SVH-Meesterkoks die jou geschikt vinden
  • Je kunt je voor deze opleiding alleen aanmelden via de website www.sterklas.com. Pas als je wordt toegelaten tot de Sterklas schrijf je je in bij het ROC van Amsterdam
Lees verder
Lees verder
  • Een soortgelijke hbo-opleiding
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Je hebt boeken, readers en andere leermiddelen nodig. Het eerste jaar betaal je ongeveer € 1.030. Het tweede jaar betaal je ongeveer € 830
  • Je betaalt soms een extra bijdrage. Bijvoorbeeld voor een excursie
Lees verder
De student en beroepsbeeld

Jouw talent is koken

Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Gespecialiseerd Kok

Gespecialiseerd Kok

Leerweg BBL
Niveau 4
Hotelmanagement on the job / The College Hotel

Hotelmanagement on the job / The College Hotel

Leerweg BOL
Niveau 4
Ondernemer / Manager Hotel & Restaurant

Ondernemer / Manager Hotel & Restaurant

Leerweg BOL
Niveau 4
Patissier

Patissier

Leerweg BBL
Niveau 4
Hotelmanagement on the job / Van der Valk

Hotelmanagement on the job / Van der Valk

Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair Manager Hospitality & Events

Facilitair Manager Hospitality & Events

Leerweg BOL/BBL
Niveau 4

Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze opleiding kun je hieronder je e-mailadres invullen.



Bedankt!

Check je e-mail voor meer informatie.
Meld je aan