MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
4
1 jr.
BBL
25797
Is dit beroep iets voor jou?
In 2050 hebben we twee planeten nodig om iedereen te kunnen voeden in deze wereld. Wil jij daar iets aan doen? Minder of geen dierlijke eiwitten gebruiken als patissier wordt de toekomst. Wil jij deel uitmaken van die nieuwe generatie banketbakkers? Patissiers die nadenken over de toekomst van eten en drinken? Dan is deze opleiding iets voor jou!
Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding Vegan Patissier biedt jou een uitgebreide inleiding tot de kunst van het bakken
van banket zonder het gebruik van dierlijke grondstoffen zoals zuivel, eieren en honing. Deze
opleiding stelt deelnemers in staat om klassieke banketproducten te bereiden met behulp van
alternatieve ingrediënten, die zowel smakelijk als ethisch verantwoord zijn.
De opleiding benadrukt niet alleen het belang van veganistisch banket als een milieuvriendelijke
en diervriendelijke keuze, maar moedigt ook creativiteit aan bij het maken van heerlijke
banketproducten zonder compromissen op smaak en kwaliteit.
Lees verder
Wat leer je tijdens de opleiding?
- Introductie tot vegan patisserie
- Gebruik van alternatieve Ingrediënten
Basisbaktechnieken:
- Diverse bereiding zonder dierlijke producten
- Tips voor het binden en rijsmiddelen zonder eieren
Recepten en demonstraties:
- Klassieke banketproducten vegan maken, zoals bonbons, taarten, koekjes, brownies en meer
- Demonstraties van de bereidingswijzen, inclusief recepten en handige tips en trucs
- Proeverij en evaluatie na iedere les
Lees verder
Waar kun je gaan werken?
- Topzaken in de banketbakkersbranche
- Hotels met een eigen patisserie
Lees verder