Vegan Patissier

Patissier - 25797

MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
4
1 jr.
aug 2024
BBL 25797
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

In 2050 hebben we twee planeten nodig om iedereen te kunnen voeden in deze wereld. Wil jij daar iets aan doen? Minder of geen dierlijke eiwitten gebruiken als patissier wordt de toekomst. Wil jij deel uitmaken van die nieuwe generatie banketbakkers? Patissiers die nadenken over de toekomst van eten en drinken? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Vegan Patissier biedt jou een uitgebreide inleiding tot de kunst van het bakken
van banket zonder het gebruik van dierlijke grondstoffen zoals zuivel, eieren en honing. Deze
opleiding stelt deelnemers in staat om klassieke banketproducten te bereiden met behulp van
alternatieve ingrediënten, die zowel smakelijk als ethisch verantwoord zijn.

De opleiding benadrukt niet alleen het belang van veganistisch banket als een milieuvriendelijke
en diervriendelijke keuze, maar moedigt ook creativiteit aan bij het maken van heerlijke
banketproducten zonder compromissen op smaak en kwaliteit.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Introductie tot vegan patisserie
  • Gebruik van alternatieve Ingrediënten
Basisbaktechnieken:
  • Diverse bereiding zonder dierlijke producten
  • Tips voor het binden en rijsmiddelen zonder eieren
Recepten en demonstraties:
  • Klassieke banketproducten vegan maken, zoals bonbons, taarten, koekjes, brownies en meer
  • Demonstraties van de bereidingswijzen, inclusief recepten en handige tips en trucs
  • Proeverij en evaluatie na iedere les
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Topzaken in de banketbakkersbranche
  • Hotels met een eigen patisserie
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
 
  • Je kunt na de opleiding Gespecialiseerd Kok, Leidinggevende Bakkerij, Sterklas en Zelfstandig Werkend Bakker instromen bij deze opleiding.

Kennismaking
  • Gesprek
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Hbo - Levensmiddelentechnologie (HAS)
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder

Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 

MBO College Centrum - indicatie kosten BBL: € 80,-, laptop niet verplicht.

Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Culinary Professional Mhbo
Culinary Professional Mhbo
Leerweg BOL
Niveau 4|5
Gespecialiseerd Kok
Gespecialiseerd Kok
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer
Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer
Leerweg BOL
Niveau 4
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Leerweg BOL
Niveau 4
Leidinggevende Bakkerij (Flex-opleiding)
Leidinggevende Bakkerij (Flex-opleiding)
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Facilitair Leidinggevende
Facilitair Leidinggevende
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan