Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Ben je creatief en commercieel en kun je goed met mensen omgaan? Wil je opgeleid worden tot interieuradviseur, manager mode of verkoopadviseur in een mode- of woonwinkel? Dat kan op het Jan des Bouvrie College! 

Interieurontwerper Jan des Bouvrie heeft in samenwerking met het ROC van Amsterdam het Jan des Bouvrie College opgericht. Hier leiden we je op tot een professional in de woon- en modebranche.

Welke opleiding vind je het meest interessant?Naar brochures

Creatief en Commercieel

Tijdens je studie aan het Jan des Bouvrie College verdiep je je in alle facetten van interieur en mode. Kies je voor de opleiding Interieuradviseur? Dan leer je hoe je ontwerpen maakt voor en klanten adviseert over de inrichting van ruimtes. Denk aan woonkamers, winkels en kantoren. Je bent creatief, hebt gevoel voor trends en hebt ruimtelijk inzicht.

Kies je voor een commerciële opleiding tot verkoopadviseur mode of wonen of tot manager Mode? Dan leer je hoe je klanten adviseert en begeleidt bij het aanschaffen van hun nieuwe interieur of nieuwe kleding. Je leert ook de basis van ontwerpen en styling. De focus bij deze opleidingen ligt echter op de commerciële kant van het vak.

Lees verder

Jan des Bouvrie en het College

Je krijgt les op een kleine school midden in Amsterdam, die geheel is ingericht door Jan des Bouvrie zelf. Kleinschaligheid en persoonlijke benadering staan centraal in het gebouw. Er zijn volop faciliteiten, zoals een studio. In de opleidingen wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Jan des Bouvrie. Denk aan interessante gastlessen en bijzondere stageplaatsen.
Lees verder

Doorstromen naar het hbo

Het Jan des Bouvrie College geef je de perfecte basis om je dromen waar te maken. Wil je na je studie verder de ontwerp- en stylingkant van het vak op gaan? Dan kun je doorstuderen aan de Jan des Bouvrie Academie (hbo). Of je volgt bijvoorbeeld de modeopleidingen bij het Amfi of Artemis.

Lees verder
Student Interieuradviseur Sophie
We gingen naar de designweek van Milaan naar Palazzo Turati. Hier verzamelen Nederlandse designers zich. Heel gaaf om te zien!
Jan des Bouvrie
Ik hoop dat we de studenten tijdens deze opleiding kunnen leren hoe ze van hun werk een feest kunnen maken.

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
 • Colleges
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Interieuradviseur
Interieuradviseur
Leerweg BOL
Niveau 4
Interieuradviseur (Flex-opleiding)
Interieuradviseur (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Retailmanager Mode
Retailmanager Mode
Leerweg BOL
Niveau 4
Retailmanager Mode (Flex-opleiding)
Retailmanager Mode (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Retailspecialist Mode
Retailspecialist Mode
Leerweg BOL
Niveau 3
 • 3
 • 1
  • 1
  van 1
 • 6