Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Welke opleiding vind je het meest interessant?Naar brochures
Wil jij topsport combineren met een mbo-opleiding? Bij al onze opleidingen kun je met hulp van een topsportbegeleider op hoog niveau blijven sporten en tegelijkertijd een opleiding volgen. Of wil jij een opleiding volgen die volledig in het teken staat van (top)sport? Dan kun je terecht bij het Johan Cruyff College. Het Johan Cruyff College geeft topsporters en sporttalenten de mogelijkheid om optimaal te presteren in zowel sport als studie. Voor jeugdspelers van Ajax hebben wij een aparte opleiding: college de toekomst.    

Topsport en studie

Wil jij meer weten over de topsportbegeleiding? En wanneer je hiervoor in aanmerking komt? 

» Lees meer over topsport en studie

Het Johan Cruyff College

Het Johan Cruyff College is specialist in de combinatie van sport en studie en in de begeleiding van studerende sporters. Ons onderwijs is gebaseerd op het gedachtegoed van Johan Cruijff, waarbij je leert vanuit de ambitie om te groeien, op eigen kracht te spelen, samen te werken en te winnen en te genieten van het spel. We bieden flexibiliteit in plaats, tijd en duur van de opleiding, waarbij we optimaal rekening houden met je sportieve verplichtingen. Je maakt deel uit van een Cruyff Community waarin we één passie delen: sport! En waar je niet alleen tijdens, maar ook na je opleiding deel van uit kunt maken
Wij zijn actief betrokken bij je sport en je studie en richten ons daarbij op jouw ontwikkeling als sporter, als professional én als mens. Je topsportprogramma vormt bij ons de basis voor het inrichten van je opleiding. We vinden voor elke combinatie topsport en studie een oplossing.

» Sport & Business op het gebied van marketing en communicatie
» Sport & Coaching op het gebied van trainer en coach
» Bekijk meer over het Johan Cruyff College

 

College de toekomst

College De Toekomst leidt je op tot professioneel voetballer én sport- en bewegingsleider. Het is onderdeel van de jeugdopleiding van AFC Ajax. Je kunt zo sport en studie met elkaar combineren. Onderdeel van de opleiding is de trainerscursus van de KNVB. Daarmee kun je na je voetbalcarrière aan de slag als (jeugd)trainer. Let op: De opleiding is alleen voor jeugdspelers van Ajax!
 

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
 • Colleges
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
College de Toekomst
College de Toekomst
Leerweg BOL
Niveau 2
Sport & Business
Sport & Business
Leerweg BOL
Niveau 4
Sport & Coaching
Sport & Coaching
Leerweg BOL
Niveau 4
 • 3
 • 1
  • 1
  van 1
 • 6