Johan Cruyff College

Mbo-opleidingen voor topsporters en talenten

Topsport en studeren

Wil jij topsport combineren met een mbo-opleiding? Het Johan Cruyff College geeft topsporters en topsporttalenten de mogelijkheid om optimaal te presteren in zowel sport als studie. Om toegelaten te worden moet je deel uitmaken van de nationale top in jouw sport in jouw leeftijdsklasse, of je bent een sporttalent dat dit niveau kan halen.

Voor een opleiding op het Johan Cruyff College heb je dezelfde eigenschappen nodig als voor je sport: talent, doorzettingsvermogen en discipline. Herken jij jezelf hierin? Je kunt op het Johan Cruyff College kiezen tussen de opleidingen: 
  • Sport & Business op het gebied van marketing en communicatie
  • Sport & Coaching op het gebied van trainer en coach

Waarom het Johan Cruyff College?

Faciliteiten voor topsporters

Het Johan Cruyff College is actief betrokken bij je sport en je studie en richt zich daarbij ook op jouw persoonlijke ontwikkeling. De docenten zijn sportminded en als coaches ondersteunen ze jou bij je sport- en studieresultaten. Met je studiecoach van het Johan Cruyff College bekijk je hoe je trainingen en wedstrijden het best kunt combineren met de opleiding. Het studieprogramma is flexibel en je kunt de opleiding tijdens trainingskampen voortzetten met behulp van bijvoorbeeld internet, intranet en e-mail. Zo presteer je optimaal in sport en studie en is er ruimte voor je sociale leven.

Topsportsfeer

Op het Johan Cruyff College studeer je samen met andere sporters. Studenten stimuleren elkaar in zowel hun sport als studie aangezien de combinatie topsport en opleiding is pittig. Je hebt hiervoor dezelfde eigenschappen nodig als in je sport: talent, verantwoordelijkheid, doorzettingsvermogen en discipline. We selecteren daarom niet alleen op vooropleiding en sportniveau, maar ook op motivatie voor de opleiding.

Onderwijs gericht op sport

De onderwerpen in het onderwijs hebben vaak te maken met sport. Keuzedelen als topsportvaardigheden leveren daarbij een bijdrage aan jouw ontwikkeling als topsporter door thema’s als doping, voeding, prestatiegedrag en personal branding te behandelen. Dat maakt de studie extra aantrekkelijk voor sporters.

Studenten aan het woord

Jaro Frijn - Sport & Business
JCC is een school die het beste met je voor heeft op het gebied van sport, studie en privé.
Duchanka - 1ste jaars Sport & Coaching
Op school presteren, zoals je ook bij je sport doet.
Fleur Hofman - 3de jaars Sport & Business
Oud-student Robin
JCC heeft mij handvatten gegeven voor mijn toekomstplannen.

Drie (oud)-studenten aan het woord

Jaro Frijn (3de jaars Sport & Business): “Het Johan Cruyff College is een school die het beste met je voor heeft op het gebied van sport, studie en privé. Tijdens topsportvaardigheden hebben wij informatie gehad over doping en het NOC*NSF. Toen ik in het eerste leerjaar zat waren er geen dopingtesten in mijn sport. Nu zijn die er wel en weet ik wat ik wel en niet mag gebruiken.”

Duchanka (1ste jaars Sport & Coaching): “Op school presteren, zoals je ook bij je sport doet. De docenten houden rekening met mijn sportcarrière en hierdoor kan ik op het hoogste niveau presteren in mijn sport, maar ook goede schoolresultaten behalen. Er wordt rekening gehouden met trainingen, wedstrijden of trainingskampen. Dit vraagt aan de andere kant wel zelfstandigheid en discipline van mij.”

Robin Houtkamp (Alumnus Sport & Business): “Leren en topsport gaan wél samen! De ervaringen die ik heb opgedaan op het Johan Cruyff College, zullen mij zeker helpen met mijn toekomstplannen”

Onze opleidingen

Tijdens deze opleidingen kun je op hoog niveau blijven sporten. Wij ondersteunen en begeleiden je daarin.
​» Sport & Coaching
​»
Sport & Business

Na je studie

Als topsporter met een diploma heb je grote kans op een baan. Je hebt immers laten zien dat je discipline en doorzettingsvermogen hebt om topsport en studie te combineren.
 

Met diploma Sport & Business

Als afgestudeerde Sport & Business kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een sportclub, sportbond, sport- of marketingbedrijf of de overheid. Je houdt je dan bezig met het uitwerken van reclamecampagnes, het organiseren van sportevenementen of het coördineren van productpresentaties. Ook ondersteun je de marketing-, communicatie- of eventmanager bij commerciële activiteiten.
 

Met diploma Sport & Coaching

Als afgestudeerde Sport & Coaching werk je als instructeur of (personal) trainer bij bijvoorbeeld een sportvereniging, sport- en bewegingscentrum, fitnesscentrum of buitensport-ondernemingen. Anderen werken bij de overheid (gemeente, buurtinstellingen) of bij bedrijven die sportactiviteiten organiseren zoals een vitaliteitsprogramma. De doelgroepen lopen uiteen. Denk aan begeleiding van getalenteerde sporters die spelen op topsportniveau, mensen die gezonder of actiever willen leven of mensen met fysieke problemen die weer gezond willen worden.
 

Verder studeren

Na je opleiding aan het Johan Cruyff College kun je er natuurlijk ook voor kiezen om door te studeren:
  • Het diploma op mbo-niveau 3 geeft toegang tot mbo-niveau 4.
  • Het diploma op niveau 4 geeft toegang tot het hbo. Denk bijvoorbeeld aan de Johan Cruyff Academy in Amsterdam, Groningen of Tilburg als je Sport & Business hebt gedaan of de ALO als je Sport & Coaching hebt gedaan.