Sport & Coaching

Sport en Bewegen - 23366

Deze opleiding is alleen voor studenten die op een hoog niveau sporten. Je vindt de toelatingseisen per sport op johancruyffcollege.nl/sport-coaching
MBO College Zuid
Europaboulevard 13, Amsterdam
4
3 jr.
aug 2024
BOL 23366
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Wil jij sporten op hoog niveau en daarnaast een mbo-opleiding volgen? Zie je het als een uitdaging om andere mensen te laten sporten en bewegen? Dat kan op het Johan Cruyff College! We zoeken samen met jou op welke manier je topsport en studie kan combineren. Tijdens je opleiding krijg je extra
begeleiding. Je draagt natuurlijk ook zelf verantwoordelijkheid om de combinatie topsport en studie tot een succes te maken. We kijken ook verder dan je eigen sportcarrière. Na de opleiding kun je zelf andere sporters trainen en coachen. Met je diploma kun je aan het werk bij een club, sportbond of sportbedrijf. Bijvoorbeeld als trainers, coach, instructeur of personal trainer. Je maakt dus een goede kans op een baan in de sportwereld! 

CC_Type_Bold_Blue.png

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Sport & Coaching is een BOL-opleiding en duurt 3 jaar. Je krijgt theorie- en praktijkles op niveau 4. Je volgt de lessen samen met andere topsporters. Dat kunnen voetballers, turners, tennissers en andere sporters zijn. Je leert zo niet alleen met, maar ook van elkaar. In het studieprogramma houden we rekening met jouw trainingen en wedstrijden. Tijdens toernooien en trainingskampen kun je de opleiding gewoon blijven volgen. Dat doe je dan via de computer, met digitale middelen. Het is ook mogelijk om een deel van je eigen trainingen en wedstrijden in te zetten als stage.  
 
In het eerste half jaar ligt de nadruk op lesgeven en leidinggeven, didactiek en pedagogiek. Halverwege het eerste jaar start je met de specialisatie fitness / fysieke training. Daarna komt hier de specialisatie in je eigen sport bij. Je loopt voor een deel stage in je eigen sportomgeving en voor een deel ergens anders. Tijdens de opleiding is er ook aandacht voor onderwerpen die jou verder helpen in je sportieve ontwikkeling. Denk daarbij aan voeding, mediatraining, sponsoring en contracten. Daarnaast krijg je gastcolleges van bekende coaches, trainers en experts uit de sportwereld. Is dat iets voor jou? Kijk dan voor meer informatie op www.cruyffcollege.nl

 
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

 • Verzorgen van trainingen en lessen 
 • Coachen van deelnemers aan sport- en bewegingsactiviteiten 
 • Organiseren van wedstrijden, toernooien en evenementen 
 • Uitvoeren van ondersteunende taken binnen een sportorganisatie 
 • Aanbieden van sport- en bewegingsactiviteiten
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

 • Sportclubs 
 • Sportbonden 
 • Sportbedrijven 
 • Zelfstandig trainer/ ondernemer
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. 

Welke speciale eisen zijn er?
Je beoefent jouw sport op het hoogste niveau in jouw leeftijdsklasse. Je vindt de toelatingseisen per sport op johancruyffcollege.nl/sport-coaching. We kijken bij de toelating ook naar je motivatie om deze opleiding te volgen.
 

Kennismaking 
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten:

 • Kennismakingsgesprek
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
 • Hbo - Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)
 • Hbo - Johan Cruyff University (Hogeschool van Amsterdam)
 • Hbo - Sport, Management en Ondernemen
Lees verder
 • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 • Een actueel overzicht van de bijkomende soorten kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Zuid: indicatie kosten BOL: € 518,-, exclusief verplichte laptop. 
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Sport & Business
Sport & Business
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan