Medewerker Dienstverlening (breed in de praktijk)

Medewerker facilitaire dienstverlening - 25499

Medewerker facilitaire dienstverlening - 25959

MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
2
1,5 jr.
apr 2024
BOL 25499
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
2
1,5 jr.
Meerdere startdata
aug 2024
nov 2024
jan 2025
BOL 25959
Introductie

Is deze studie iets voor jou?

Leer jij het beste in de praktijk en ben je een aanpakker? Dan is de opleiding Medewerker Dienstverlening (breed in de praktijk)’ iets voor jou! Tijdens deze brede opleiding leer je terwijl je aan het werk bent bij een erkend leerbedrijf. Misschien is dit zelfs al jouw huidige bijbaan!
Je krijgt les van docenten van MBO College Hilversum én van praktijkbegeleiders op de werkvloer. Na een breed basisjaar kies je vervolgens één of meerdere diplomarichtingen uit de profielen Zakelijke Dienstverlening óf Zorg & Dienstverlening.

ZAKELIJKE DIENSTVERLENING:
• Medewerker Facilitaire Dienstverlening
• Assistant Business Service
• Retailmedewerker
• Gastheer/-vrouw Horeca
• Logistiek medewerker

ZORG & DIENSTVERLENING
• Gastheer/Gastvrouw
• Medewerker Facilitaire Dienstverlening
• Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn
• Medewerker Sport en Recreatie

Alle bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen zitten te springen om medewerkers die iets meer kunnen en met andere ogen naar de organisatie kijken. Met deze opleiding ga je met minimaal één tot wel drie diploma’s de arbeidsmarkt op (of je kiest een vervolgstudie)!
 

» Lees alles over de opleiding Medewerker Dienstverlening  in de brochure: Brede niveau 2.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Als student breng je een groot deel van je tijd door in de praktijk. Vanaf dag een maak je deel uit van een team van collega’s en groei je in je rol als professional en in verantwoordelijkheid. Het leren in de praktijk geeft jou de mogelijkheid om aan te sluiten bij directe vragen vanuit het werkveld en interessante projecten. Je maakt kennis met de verschillende werkzaamheden binnen het bedrijf waar je werkt of stage loopt en je gaat keuzes maken welke beroepen binnen Zakelijke Dienstverlening of Zorg & Dienstverlening jou het meest aanspreken.   

Het tempo waarin je leert als student kan verschillen. In nauw overleg met jou en je werkbegeleider wordt veel aandacht besteed aan jouw persoonlijke leerroute. Door dit maatwerk wordt de kans groter dat je de opleiding succesvol doorloopt en af zal ronden in een diplomarichting die bij jou past.  Daarom wordt tijdens het eerste jaar van je opleiding veel aandacht besteed aan persoonlijke vorming en oriëntatie op het beroep. Taal, rekenen, Burgerschap en LOB zijn geïntegreerd opgenomen in de beroepspraktijk.   
Het begint nadat jij hebt laten weten voor welke beroepsopleiding Brede Niveau 2 jij gaat kiezen! 
 
Deze opleiding wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsfonds Hilversum en een aantal andere leerbedrijven. Op de pagina www.rocva.nl/bredeleerbedrijven zie je welke.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens het eerste leerjaar staan persoonlijke vorming, burgerschap en beroepsoriëntatie centraal. We noemen dit ‘bildung’. Je gaat leren keuzes te maken en te begrijpen. Dit doe je vooral door opdrachten in praktijksituaties.  

In het tweede leerjaar kies je één of meerdere diplomarichtingen, waarvoor een proeve van bekwaamheid moet worden afgelegd.  

Bij ‘Zakelijke Dienstverlening’ werk je graag met andere mensen en heb je een actieve en dienstverlenende houding. Werken in wisseldiensten, buiten kantooruren of in het weekend vind je geen probleem. Je wordt opgeleid tot een allround medewerker. 

Bij ‘Zorg en Dienstverlening’ word je opgeleid tot alleskunner en doe je ervaring op in verschillende werkgebieden. Zorgmedewerkers en facilitaire medewerkers vormen de motor binnen een organisatie zoals bijvoorbeeld de zorg. 
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Denk aan grote bedrijven in verschillende branches, zoals transport, handel, industrie, zorg, overheid of onderwijs. Er is keuze in overvloed!
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Mbo - Alle opleidingen niv. 3 (BBL) of niv. 4 (BBL/BOL) in de sectoren: Administratief, Juridisch & Management Support - Zorg & Welzijn - Horeca, Bakkerij & Facilitair - Handel & Ondernemen - ICT - Media & Vormgeving - Logistieke Dienstverlening.
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.

MBO College Hilversum - indicatie kosten BOL: € 100,-, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Assistant Business Services (Office Assistant & Financieel)
Assistant Business Services (Office Assistant & Financieel)
Leerweg BOL
Niveau 2
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Brochure
Medewerker Dienstverlening (breed in de praktijk) Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan