Steward / Stewardess on the Job

Luchtvaartdienstverlener - 25636

Sector:
Luchthaven
MBO College Airport
Opaallaan 25, Hoofddorp
4
3 jr.
aug 2024
BOL 25636
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Wil jij graag aan de slag in de internationale omgeving van de luchthaven? Ben je flexibel, behulpzaam, taalvaardig en weet je van aanpakken? Dan is het leren en werken als Steward of Stewardess bij Aviapartner iets voor jou! Als Luchtvaartdienstverlener (Steward / Stewardess) vervul je een belangrijke rol in het proces die de passagier op de luchthaven moet doorlopen. Je zorgt ervoor dat vanaf de aankomst op Schiphol, tot het vertrek, de passagier op de juiste plek terechtkomt. Bij de uitvoering van je werkzaamheden maak je gebruik van afhandelingssystemen en sta je in nauw contact met de passagier. Het is belangrijk om snel en nauwkeurig te kunnen werken en alle (veiligheids)procedures goed op te volgen. Je hebt veel contact met collega's, met andere afdelingen en luchtvaartmaatschappijen. Voor dit beroep moet je dus klantvriendelijk zijn en goed kunnen omgaan met mensen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je kiest voor een opleiding ‘on the Job’ omdat je iemand bent die van aanpakken houdt. Liever start je meteen ergens en leer je al doende. Geen theoretisch of praktisch onderwijs op school dus, maar onderwijs in de prachtige leeromgeving van een bedrijf. In samenwerking met Aviapartner bieden wij je de mogelijkheid om in 3 jaar ‘on the Job’ te worden opgeleid tot Steward of Stewardess. Je leert het vak in de praktijk samen met medestudenten en collega’s uit het werkveld. Bij Aviapartner leer je stap voor stap alles over het werken op de luchthaven. Ook de theorielessen volg je op locatie. Deze worden gegeven door docenten van MBO College Airport. Doordat alle lessen op de locatie worden gegeven, sluiten ze maximaal aan op de praktijk. Dit is een specifiek traject binnen de reguliere opleiding (Steward / Stewardess). Na het succesvol afronden van deze opleiding heb je het niveau 4 diploma Luchtvaartdienstverlener.
Op Schiphol en een buitenstation van Aviapartner ga je werkervaring opdoen.

Over AVIAPARTNER
Aviapartner is een van de grootste afhandelaren op maar liefst 37 luchthavens in Nederland, België, Frankrijk Spanje, Duitsland en Italië. Een afhandelaar is een bedrijf zonder eigen vliegtuigen. Zij handelen buitenlandse luchtvaartmaatschappijen af van vluchten die vertrekken en binnen komen op Schiphol zoals de check-in en de gate.
Samen met zo’n 1000 collega’s zorgt Aviapartner ervoor dat er iedere dag weer gemiddeld 30.000 passagiers veilig op reis kunnen.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Naast algemene vakken als Nederlands, rekenen en burgerschap komen onder meer de volgende onderdelen aan bod tijdens de opleiding: Engels, Duits/Frans, Cabine, topservice en etiquette.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Na de opleiding kun je aan de slag als steward of stewardess (luchtvaartdienstverlener), zowel op de grond als in de lucht.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating

Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen (zoals bij de opleiding Steward / Stewardess, zie onder).

Aanvullende eisen en tips voor deze opleiding
Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen die voortvloeien uit de eisen van de luchtvaartbranche. Deze eisen hebben betrekking op je fysieke geschiktheid en zijn als volgt (voor dames en heren gelijk): lengte 1.58 m - 1.90 m, oogsterkte -5/+5 en zwemdiploma A (alleen voor cabinepersoneel).

Overige aanbevelingen
Aanbevolen wordt dat je naast Nederlands en Engels ook een extra vreemde taal (Duits of Frans) hebt gevolgd.

Voor deze opleiding ga je stage lopen op Schiphol. Je hebt hiervoor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) nodig, die via Aviapartner wordt aangevraagd. Voorwaarden om een VGB te krijgen zijn: onbesproken gedrag, niet in aanraking geweest met justitie, 10 jaar aaneengesloten verblijf in Nederland, Nederlands paspoort of verblijfsvergunning in combinatie met buitenlands paspoort.

Luchtvaartmaatschappijen hanteren meestal de volgende uniformvoorschriften: geen zichtbare tatoeages of piercings, geen tandversiering en geen hoofdbedekking.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
  • Check of je in aanmerking komt voor een Schipholpas
  • Invullen kennismakingsboekje (hierin kun je eventuele begeleidingsbehoeftes of leerhandicaps aangeven)
  • Kennismakingsbijeenkomst: controle bovenstaande eisen, groepsopdracht, opdracht met luchtvaartcodes en kennismakingsgesprek
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Met de afgeronde opleiding op niveau 4 kun je doorstuderen aan het hbo. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk instromen bij de volgende opleidingen: Hbo Communicatie, hbo Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO) en de Hogere Hotelschool.
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor deze opleiding heb je boeken nodig. Een laptop is ook vereist.
Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. (Uniform wordt verstrekt door Aviapartner).

Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen.

De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.

» Meer informatie over de soorten kosten

Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.

MBO College Airport - indicatie kosten BOL: € 350,-, exclusief verplichte laptop.

 
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Schiphol

Hou jij van reizen?

Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Veiligheid & Vakmanschap 4 Avionica
Veiligheid & Vakmanschap 4 Avionica
Leerweg BOL
Niveau 4
Composite Repair Technicus
Composite Repair Technicus
Leerweg BOL
Niveau 4
Steward / Stewardess (Flex-opleiding)
Steward / Stewardess (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Vliegtuigonderhoudstechnicus Mechanica
Vliegtuigonderhoudstechnicus Mechanica
Leerweg BOL
Niveau 4
Vliegtuigonderhoud voor havisten (Flex-opleiding)
Vliegtuigonderhoud voor havisten (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Steward / Stewardess
Steward / Stewardess
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Steward / Stewardess on the Job Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan