Event Producer

Medewerker evenementenorganisatie - 25749

Let op! Deze opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen.
MBO College Zuid
Europaboulevard 13, Amsterdam
4
3 jr.
aug 2024
BOL 25749
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Ben jij een harde werker, actief, enthousiast en geïnteresseerd in het organiseren van Amsterdamse topevenementen? Dan is de opleiding Event Producer iets voor jou!

Als event producer werk je als spin in het web van de organisatie van bijvoorbeeld een dancefeest, een filmfestival of een zakelijke beurs. Tijdens de voorbereidingen maak je je meeste uren op kantoor en ben je vaak op locatie aanwezig. Om goed te worden in je vak, moet je van alle onderdelen iets weten en deze kunnen verbinden. Goed communiceren is daarom heel belangrijk. Daarbij is het belangrijk dat je beschikt over de juiste mentaliteit, it's boots, no heels. Je vindt het dan ook geen probleem dat jij werkt terwijl je vrienden feest vieren en dat jij vrij bent als de meeste mensen werken.

Hoe ziet de opleiding Event Producer eruit?

De opleiding Event Producer is een driejarige BOL-opleiding op niveau 4. Je wordt opgeleid tot een event producer die alles in huis heeft om de evenementen van de toekomst te organiseren en uit te voeren met speciale aandacht voor veiligheid en duurzaamheid. De Amsterdamse evenementen als Cinekid, Amsterdam Dance Event, de Huishoudbeurs, de Museumnacht en de Parade vormen de basis voor het onderwijs. Op deze manier leer je heel veel verschillende evenementen kennen vanuit de theorie en de praktijk. In de eerste fase oriënteer je je op het vak en de industrie door veel real-life projecten en korte stages. In de tweede fase staat het organiseren en produceren van a tot z centraal, zodat je hierna goed voorbereid aan het praktijkdeel kunt beginnen. Binnen de derde fase is er ruimte om je te specialiseren op het gebied van dance, kunst & cultuur of zakelijk. Het vak van event producer leer je vooral in de praktijk. Daarom is de praktijk leidend op alle vlakken van ons onderwijs. Je bent aan het leren als de meeste evenementen plaatsvinden, denk hierbij aan de vakanties, weekenden en avonden. Je vakanties zijn op andere momenten dan je waarschijnlijk gewend bent.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding Event Producer?

Organiseren en Produceren: plan van aanpak opstellen, draaiboeken & planningen maken, planningen maken, vergunningen aanvragen, aansturen van de crew op het evenement en aansluiten van een simpel technisch plan.
Commercie en Sales: zakelijk communiceren, offertes opstellen en beoordelen en begrotingen maken.
Service & Hospitality: crowd management, publieksbegeleiding en gastvrijheid.
Tijdens je studie is er ook veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling, denk daarbij aan onderdelen als:
persoonlijk leiderschap, presenteren, reflecteren en werkveldoriëntatie.
Basisvakken: rekenen, Nederlands, Engels en digitale vaardigheden
Tijdens de opleiding krijg je de keuze uit verschillende aanvullende vakken zoals: live-techniek, ondernemerschap, verdieping software en business English.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

De event producer kan werkzaam zijn op kantoor en/of op locatie: bij een evenementenbureau, een festivalorganisatie, een uitgaansclub, een museum, op de evenementenafdeling van een groot bedrijf, als organisator van brand events en als zzp'er. Door de professionalisering van de evenementenindustrie ontstaan er steeds meer gespecialiseerde bedrijven die zich richten op deelaspecten van het productieproces als crowd support, artisthandling en ticketing.
 
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Specifiek traject
Binnen de opleiding Event Producer kan je het speciale traject Dance Events volgen. Voor toelating tot deze specialisatie moet de student voldoen aan de volgende eisen: minimaal 18 jaar oud zijn als tweede fase (tweede jaar van de opleiding) start, een goede presentatie van je Dance Events-portfolio en een ijzersterke motivatie.

Kennismaking 
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
  • Kennismakingsgesprek en kennismakingsopdracht
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Hbo - Communicatie & Media, Hbo - Culturele Maatschappelijke Vorming, Hbo - Eventmanagement, Hbo - Productie Podiumkunsten
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Zuid: indicatie kosten BOL: € 270,-, exclusief verplichte laptop. 
Lees verder
De student en beroepsbeeld
"In het laatste jaar kun je kiezen voor de specialisatie in Dance, Music & Events"
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Business Events
Business Events
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Marketing & Communication Specialist
Marketing & Communication Specialist
Leerweg BOL
Niveau 4
Medewerker Evenementenorganisatie
Medewerker Evenementenorganisatie
Leerweg BOL
Niveau 4
Marketing & Communication Specialist (Flex-opleiding)
Marketing & Communication Specialist (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
International Marketing & Communication Specialist
International Marketing & Communication Specialist
Leerweg BOL
Niveau 4
House of Business
House of Business
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan