Mediavormgever - Motion Graphic Designer

Mediavormgever - 25633

MBO College Hilversum
Mart Smeetslaan 2A, Hilversum
4
3 jr.
aug 2024
BOL 25633
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Je bent creatief en kunt alles met bewegend beeld en animatie. Je draait je hand niet om voor een snelle montage, logo-animatie, bewegende infographic of tv-leader. Als Motion Graphic Designer werk je meestal in de creatieve industrie, bijvoorbeeld bij een reclamebureau, televisieomroep, animatiestudio of grafisch bureau. Je werkt vaak in een projectteam samen met andere specialisten en bedenkt creatieve oplossingen voor diverse klanten. In je vrije tijd zit je uren achter de computer om nieuwe software onder de knie te krijgen en je bent op de hoogte van de laatste updates. Deze specialisatie valt onder diplomaprofiel Mediavormgever.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Een media-opleiding stel je zelf samen. Je bepaalt samen met je coach welke modules je nodig hebt en wanneer je deze volgt. Zo volgt iedere student zijn eigen route naar zijn eigen einddoel. De opleiding bestaat uit een brede algemene basis waarin je de beginselen van het vak mediavormgeving leert door middel van vakinhoudelijke lessen en projecten.

Naarmate de opleiding vordert komt de focus steeds meer op de door jou gekozen specialisatierichting Motion Graphic Designer te liggen. Door het volgen van modules op het gebied van Motion Graphic Design kun je je verder ontwikkelen in de door jou gewenste specialisatierichting. Daarnaast volg je de examenvakken Nederlands, Engels, rekenen en Loopbaan & Burgerschap.

Als je eraan toe bent, ga je stage lopen. Je bepaalt samen met je coach waar je dat gaat doen en in welke vorm. Zo kun je een lang blok stage lopen, meerdere korte blokken of een lintstage waarbij je bijvoorbeeld drie dagen per week stage loopt en ook nog twee dagen per week naar school kunt gaan.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot mediavormgever leer je hoe je verschillende teken- en ontwerptechnieken toepast en hoe je je ideeën uitwerkt op de computer. Je leert binnen alle vakken over de verschillende beeldende aspecten, zoals licht, kleur en compositie. Je leert de belangrijkste software te gebruiken, zoals Cinema 4D, InDesign, Photoshop, After Effects, Premiere, XD, Illustrator, Animate en After Effects. Naarmate de focus meer op je specialisatie komt te liggen ga je met de laatste drie programma’s steeds intensiever aan de slag. Verder leer je hoe je een goed script en storyboard maakt en hoe je een verhaal over kunt brengen naar bewegend beeld. Je maakt veel eigen projecten om zo veel mogelijk ervaring op te doen.

De docenten zijn zelf ook ervaren beroepsbeoefenaars. Ze stimuleren je in je ontwikkeling tot mediavormgever door je te laten werken aan actuele beroepstaken, je eigen portfolio, je professionele identiteit én je ondernemersvaardigheden.

Tijdens de opleiding is ook veel aandacht voor coaching. Iedere student krijgt een persoonlijke coach aangewezen.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Motion graphic designers zijn veelal werkzaam bij marketing-, reclame- en communicatiebureaus, grafische ontwerpbureaus en mediabedrijven. Daarnaast kunnen ze als freelancer werkzaam zijn voor verschillende opdrachtgevers. Vaak werken motion graphic designers binnen een team van specialisten, zoals grafisch ontwerpers, artdirectors, online marketeers en productmanagers.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.
 
Kennismaking 
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.
 
MBO College Hilversum - indicatie kosten BOL: € 465,-, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Mediavormgever - 3D Designer
Mediavormgever - 3D Designer
Leerweg BOL
Niveau 4
Geluidstechnicus
Geluidstechnicus
Leerweg BOL
Niveau 4
Editor
Editor
Leerweg BOL
Niveau 4
Producer Televisie
Producer Televisie
Leerweg BOL
Niveau 4
Producer Online Media
Producer Online Media
Leerweg BOL
Niveau 4
Video Content Creator
Video Content Creator
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Brochure
Mediavormgever - Motion Graphic Designer Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan