Producer Evenementen

Mediamanager - 25881

MBO College Hilversum
Media Park, Koos Postemalaan 4, Hilversum
4
3 jr.
aug 2024
BOL 25881
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Ben jij degene die altijd alle feestjes organiseert? Vind je een festival als Lowlands of een concert in het Ziggo Dome helemaal het einde? En wil je weten hoe dat allemaal werkt achter de schermen? Dan is een opleiding Producer Evenementen iets voor jou.

De producer evenementen is degene die -samen met anderen- een evenement bedenkt en plant. Op de dag van het evenement regelt de producer dat alles en iedereen op de juiste plek terechtkomt. De producer stuurt alle betrokkenen bij het evenement aan en bewaakt de planning.

Als producer evenementen moet je goed kunnen communiceren en samenwerken met anderen. Je bent creatief en houdt ervan om dingen te fixen. En je kunt goed plannen en werken met deadlines.
Producers evenementen hebben dus kennis van alle elementen uit het productieproces, zoals de kaartverkoop, het regelen van artiesten en catering, maar ook licht en geluid.

Producers schakelen met iedereen, of het nou de beheerders van de locatie zijn, de runners of de artiestenmanagers met wie ze onderhandelen over fees.
Als producer evenementen maak je een evenement ook financieel mogelijk. Je gaat in gesprek met eventuele sponsors en regelt de kaartverkoop. Dat betekent dat je ook de marketing en sales organiseert rondom het evenement.

Deze specialisatie valt onder het profiel Media Manager, net als de opleidingen Producer Televisie, Producer Radio en Producer Online Media.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Een media-opleiding stel je zelf samen. Je bepaalt samen met je coach welke modules je nodig hebt en wanneer je deze volgt. Zo volgt iedere student een eigen route. De opleiding bestaat uit een brede algemene basis, waarin je de beginselen van het mediavak leert in vakinhoudelijke lessen en projecten.

Naarmate de opleiding vordert, komt de focus steeds meer te liggen op de door jou gekozen specialisatie Producer Evenementen. Door het volgen van modules op het gebied van evenementenproductie, zoals geluids- en cameratechniek en productie, kun je je verder ontwikkelen in de door jou gewenste richting. Daarnaast volg je de algemeen vormende vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Als je eraan toe bent, ga je stage lopen. Je bepaalt samen met je coach waar je dat gaat doen en in welke vorm. Zo kun je een lang blok stage lopen, meerdere korte blokken of een lintstage waarbij je bijvoorbeeld drie dagen per week stage loopt en ook nog twee dagen per week naar school kunt gaan.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding Producer Evenementen leer je hoe je een evenement organiseert, van het eerste idee tot de laatste minuut. Bij het vak Productie leer je bijvoorbeeld draaiboeken en begrotingen maken. Gedurende praktijklessen leer je deze kennis ook meteen in de praktijk brengen. Andere voorbeelden van vakken zijn: Projectmanagement, Eventmanagement Redactie en Camera- en Geluidstechniek. Verder krijg je ook de vakken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, waarbij je dingen leert als managementvaardigheden en werken in teams.
Je doet veel eigen projecten, om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Verder krijg je een stevige basis waarmee je veel kennis opdoet over alle soorten media.
Verder krijg je inzicht in hoe je een evenement financieel haalbaar maakt. Je leert hoe sponsors te vinden en de kaartverkoop regelt. Het betekent ook dat je leert hoe de online marketing van een evenement te organiseren.

Je docenten komen uit de praktijk, die je stimuleren in je ontwikkeling door je te laten werken aan actuele beroepstaken, je eigen portfolio, professionele identiteit én je ondernemersvaardigheden. Tijdens de opleiding is ook veel aandacht voor coaching. Iedere student krijgt een persoonlijke coach
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Met de opleiding Producer Evenementen kun je gaan werken bij evenementenlocaties, poppodia en clubs. Ook kun je een functie vervullen bij een evenementenbureau, festivalorganisatie of aan de slag als zelfstandige eventproducer.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.
 
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.

MBO College Hilversum - indicatie kosten BOL: € 498,-, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kijk de video Breng je opleiding in beeld - Evenementen
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Producer Televisie
Producer Televisie
Leerweg BOL
Niveau 4
Producer Online Media
Producer Online Media
Leerweg BOL
Niveau 4
Producer Radio
Producer Radio
Leerweg BOL
Niveau 4
Camera Operator
Camera Operator
Leerweg BOL
Niveau 4
Mediavormgever
Mediavormgever
Leerweg BOL
Niveau 4
Signspecialist
Signspecialist
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan