International Beauty Therapist

Schoonheidsverzorging - 23159

Online Voorlichting (webinar) voor deze opleiding:
» MBO College Zuid - Schoonheidsverzorging
MBO College Zuid
Europaboulevard 13, Amsterdam
4
3 jr.
aug '22
BOL 23159
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Jezelf goed voelen en in goede gezondheid zijn is allang geen hype meer. Mensen houden zich dagelijks bezig met gezonde voeding, sporten en er aantrekkelijk en verzorgd uitzien. In de levendige en internationale stad Amsterdam is dit niet anders. Wij spelen actief in op deze trends en ontwikkelingen in de beautybranche met de nieuwe tweetalige opleiding International Beauty Therapist. Je leert niet alleen het beroep van A tot Z. Na het behalen van je diploma kun jij de (internationale) klant verzorgen, ontspannende en cosmetische behandelingen en het juiste huidadvies geven.

Met jouw ontwikkelde sociale skills en ervaring met de Engelse taal creëer je voor elke (internationale) klant een beleving. Met het bijbehorende diploma op zak ben je klaar voor een toekomst op de arbeidsmarkt van Amsterdam, die volop kansen biedt.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De tweetalige opleiding International Beauty Therapist is een driejarige BOL-opleiding op niveau 4. De opleiding bevat tweetalig mbo-onderwijs. Dit betekent dat je les krijgt in het Engels én Nederlands. Je wordt niet alleen beoordeeld volgens de eisen van het diploma Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4, maar ook van het Engelse diploma Level 2 Beauty Specialist Techniques en level 3 Beauty Therapy Treatments . Deze beoordeling bereid je voor op werken met alle internationale doelgroepen die de stad Amsterdam kent. Je krijgt les op MBO College Zuid, vlakbij de Zuidas, de RAI en het station.

Tijdens de opleiding besteed je veel tijd aan de theorie van het beroep. De opgedane kennis leer je direct toe te passen. Om het vak te leren, geef je ook behandelingen aan medestudenten en modellen. Je ontwikkelt tijdens de opleiding je ondernemersvaardigheden waarmee je na het behalen van je diploma je eigen bedrijf kunt starten.

MBO College Zuid besteedt veel aandacht aan de ontwikkelingen van jouw hospitality-skills, door aan je houding en gedrag te werken. Met deze skills weet jij na het behalen van je diploma hoe je een optimale beleving creëert.
 
In je eerste jaar ben je veel op school. Daar behandel je ook modellen en klanten. In het derde jaar van de opleiding loop je achtereen 11 weken stage. Dit bied je de mogelijkheid om in buitenland stage te lopen.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Het uitvoeren van verschillende behandelingen op alle huidtypen, inclusief mannenhuid en getinte huid. Cosmetische behandeling van handen, nagels en voeten. Specialistische behandelingen geven, zoals het behandelen van acne. Het uitvoeren van een cosmetische massage volgens de shiatsu-methode. Het uitvoeren van een huid verbeterende massage. Het uitvoeren van aanvullende behandelingen gericht op huidverbetering. (Internationale) klanten ontvangen, behandelen en adviseren. Het realiseren van een optimale beleving voor de (internationale) klant. De (internationale) klant een persoonlijk huidadvies geven.
Werken met verschillende apparatuur en het toepassen van producten. Hospitality-skills. Ondernemerschap.
Nederlands, Engels en rekenen. Keuzedelen zoals visagie, coaching bij voeding en beweging, pedicure, sportmassage en beroepsgericht Engels.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

(Internationale) schoonheidssalon, beautysalon / wellness-centra, drogisterij, cruiseschepen, als zelfstandig schoonheidsspecialist (zzp’er), als vertegenwoordiger in de cosmetica- en hospitalitybranche.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.


Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over. 

  • Tijdens het kennismakingsgesprek bekijk je samen met een docent of de opleiding bij je past
  • Voor deze opleiding is het belangrijk dat je geen productallergieën hebt
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Hbo - Fysiotherapie, Hbo - Huidtherapie, Hbo - Verpleegkunde
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Zuid: indicatie kosten BOL: € 1117,- exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Allround Schoonheidsspecialist
Allround Schoonheidsspecialist
Leerweg BOL
Niveau 4
Allround Schoonheidsspecialist (Flex-opleiding)
Allround Schoonheidsspecialist (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Salonmanager
Salonmanager
Leerweg BBL
Niveau 4
New Beauty
New Beauty
Leerweg BOL
Niveau 3|4
Haarstylist Heer
Haarstylist Heer
Leerweg BOL
Niveau 3
Haarstylist
Haarstylist
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
International Beauty Therapist Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan