New Beauty

Haarverzorging - 23263

MBO College Zuid
Europaboulevard 13, Amsterdam
3|4
3 jr.
aug 2024
BOL 23263
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Heb jij een passie voor uiterlijke verzorging? Wil je in drie jaar tijd twee mbo-diploma’s (Haarverzorging en Schoonheidsverzorging) halen waarmee je jezelf in de markt kunt zetten als allround beauty specialist? Wil je al tijdens je studie een groot netwerk opbouwen in de high end beauty industrie van Amsterdam? Dan is de nieuwe opleiding New Beauty van MBO College Zuid echt iets voor jou!

New Beauty is een opleiding voor zeer gemotiveerde studenten die niet kunnen wachten om aan de slag te gaan als allround beauty specialist. Je bent betrouwbaar, niet bang om in het werkveld te laten zien wat je waard bent en kan hard werken. Je hebt een servicegerichte instelling en wil graag leren wat High End Hospitality inhoudt. Je bent nieuwsgierig naar bijvoorbeeld het verschil tussen een reguliere kapsalon en een kapsalon van een luxe kappersketen (high end noemen we dat). Of een reguliere schoonheidssalon en een salon in een luxe hotel. Je hebt interesse in interculturele haar- en schoonheidsverzorgingsbehandelingen en je vindt duurzaamheid bij het gebruik van producten belangrijk.

New Beauty School
Deze opleiding New Beauty is onderdeel van de New Beauty School (in ontwikkeling). New Beauty School heeft als doel om jou als beauty professional interessante extra modules met partners als The Wax Bar, Akasha Holistic Wellbeing en The Color, Witlof Skincare en Chokka's Blackhair aan te kunnen bieden. Na je opleiding New Beauty, Haarstylist of Schoonheidsverzorging kun je bij de New Beauty School cursussen volgen, zodat je jouw professionele kennis kunt blijven uitbreiden en up-to-date kunt houden!

Hoe ziet de opleiding New Beauty eruit?

Je wordt opgeleid tot specialist in uiterlijke verzorging. Vanaf de eerste dag leer je zowel beroepsvaardigheden uit het kappersvak als uit de schoonheidsverzorging. Je volgt dus eigenlijk twee opleidingen in één.

Je krijgt les van enthousiaste en ervaren docenten en masters uit de beautywereld. De opleiding bestaat uit verschillende modules waarvoor je, bij goede afronding, studiepunten krijgt:
  • Passion for Service ft. Akasha Holistic Wellbeing
  • Influential Coloring & Styling ft. The Color College 
  • Relax & Wax ft. The Wax Bar
  • Clean Beauty ft. Witlof Skincare
  • Masterclasses ft. Chokka's Blackhair
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding New Beauty?

Je bepaalt zelf je leerroute. In het eerste jaar krijg je alle vakvaardigheden van zowel het beroep Haarverzorging als Schoonheidsverzorging. Zowel praktijk als theorie. Vanaf jaar twee kies je voor een aantal van bovenstaande modules. Hiermee kun je je verder specialiseren. Doordat we gebruik maken van een studiepuntensysteem zoals in het hbo, maken we de eventuele overstap naar het hbo makkelijker!

Vanaf het tweede jaar ga je op stage bij een luxe salon. Bijvoorbeeld bij Akasha Holistic Wellbeing (Conservatorium Hotel), The Color, Chokka's Blackhair, Witlof Skincare, Rob Peetoom of The Wax Bar.
Samen met je studiegenoten, de docenten en het werkveld werk je aan jouw skills als allround beautyspecialist. Tijdens je studie leer je al verschillende bedrijven in de branche kennen en bouw je dus aan een netwerk waar je ook na je studie van profiteert!

ROCvA-nieuwsbericht New Beauty
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Je kunt aan de slag als allround beautyspecialist bij een luxe (high end) salon. Denk aan een kapsalon als The Color, Chokka's Blackhair, Akasha Holistic Wellbeing (Conservatorium Hotel), The Wax Bar, Witlof Skincare of Rob Peetoom.


 
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.
 
Kennismaking 
New Beauty is een pittige opleiding. Tijdens de kennismaking onderzoeken we een aantal zaken om te kijken of deze opleiding New Beauty bij je past:
1. Je schrijft een sollicitatiebrief aan de kennismakingscommissie waarin je beschrijft waarom je denkt dat deze opleiding goed bij je past.
2. Je maakt een portfolio waarin je als inspiratie knipsels, moodboards en facecharts hebt verzameld van trends die je aanspreken uit de huidige Beauty Industry. Op die manier krijgt de commissie een beeld van jouw visie op Haarverzorging en Schoonheidsverzorging.
3. Op een kennismakingsdag doe je online test voor de vakken Nederlands, Engels en Rekenen om te bepalen op welk niveau je deze vakken bij aanvang van de studie beheerst.
4. Op een kennismakingsdag doe je een beginnersbehandeling in het Kappersvak en het Schoonheidsvak zodat de commissie voor de beroepsvaardigheden kan bepalen op welk niveau je zit.
5. Studenten die na de kennismakingsdagen niet worden toegelaten tot New Beauty kunnen zich aanmelden voor een van de reguliere opleidingen Haarverzorging of Schoonheidsverzorging op MBO College Zuid.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding, exclusief les- of cursusgeld. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 

In het eerste jaar koop je een basispakket dat je tijdens je gehele schoolperiode kan gebruiken. 

In deze opleiding werken we samen met masters uit de beauty branche die regelmatig ingehuurd worden om masterclasses rond een bepaald onderwerp te geven én krijg je les op externe locaties, zoals bij luxe salons. Daarom wordt er naast het reguliere collegegeld een eigen bijdrage van de student gevraagd (nader te bepalen).

Verder wordt van de studenten verwacht dat ze high-end producten aanschaffen die nodig zijn voor de behandelingen bij Haarverzorging & Schoonheidsverzorging. De richtprijs hiervoor bedraagt ongeveer: zie hieronder,.

MBO College Zuid: indicatie kosten BOL: € 6.000,-, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Allround Schoonheidsspecialist
Allround Schoonheidsspecialist
Leerweg BOL
Niveau 3|4
Salonmanager
Salonmanager
Leerweg BBL
Niveau 4
Haarstylist
Haarstylist
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
International Beauty Therapist
International Beauty Therapist
Leerweg BOL
Niveau 4
Allround Schoonheidsspecialist (Flex-opleiding)
Allround Schoonheidsspecialist (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Haarstylist Heer
Haarstylist Heer
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan