Sportieve leerbedrijven

Zoek je een unieke, sportieve en spannende stageplaats? Het ROC van Amsterdam heeft een groot aantal leerbedrijven waar je ervaring in de praktijk kan opdoen. Voorbeelden hiervan zijn klimpark Fun Forest, het Friendship Sports Centre,  PBN (outdoor) en Optisport.

Ajax

Ajax en het ROC van Amsterdam hebben samen een opleiding voor jeugdspelers van Ajax opgezet: College de Toekomst. De studenten van College de Toekomst lopen stage bij verschillende afdelingen binnen Ajax. Soms zijn er activiteiten waar ook studenten van andere opleidingen ervaring op kunnen doen.

» Meer informatie over Ajax als stageplek 

 

Friendship Sports Centre

Het Friendship Sports Centre is het eerste sport- en spelcentrum voor jongeren met een beperking in West-Europa. Alle voorzieningen zijn aangepast. Zo kan de doelgroep toegankelijk, leuk en veilig sporten en spelen. Dagelijks zijn er meer dan honderd studenten van verschillende ROCvA-opleidingen actief.
 

Stagemogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om stage te lopen in het Centre. Zo kun je bezoekers assisteren bij het sporten, meehelpen in de horeca, administratie of zorg, het amusement verzorgen of zorgdragen voor de beveiliging in en om het gebouw.
 

Fun Forest: leren tussen de bomen

Ben je op zoek naar een spannende stage? Fun Forest in het Amsterdamse Bos is een klimpark waar bezoekers verschillende klimparcoursen tussen de bomen kunnen afleggen. Het is een ROCvA-leerbedrijf waar jaarlijks meer dan 30 stagiaires werken en leren.
 

Stagemogelijkheden

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als instructeur waarbij je groepen en activiteiten binnen het klimpark begeleidt. Of je ondersteunt het park bij de marketing- en communicatieactiviteiten, door bijvoorbeeld te zorgen voor zoveel mogelijk bezoekers.