Wat is jouw volgende stap?

Wat je examenuitslag ook is: bij het ROC van Amsterdam kun je verder.


Heb jij je examenuitslag binnen? We hopen natuurlijk dat je geslaagd bent. Maar ook als je je diploma niet hebt gehaald, kun je bij het ROC van Amsterdam een mbo-opleiding volgen. Op deze pagina leggen we uit wat je opties zijn, met én zonder diploma.

Ben je geslaagd? 🥳

Van harte gefeliciteerd! Wil je na de zomer verder studeren? Dan ben je bij het ROC van Amsterdam aan het juiste adres! We hebben voor iedereen wel een passende opleiding. Ben je benieuwd welke opleiding bij jouw diploma past? Hieronder zetten we de mogelijkheden op een rijtje.
  • Vmbo basis ➡ niveau 2
Met een diploma vmbo basis kun je je aanmelden voor een mbo-opleiding op niveau 2.
  • Vmbo k/gl/tl ➡ niveau 3 of 4
Met dit diploma kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 3 of niveau 4.
  • Havo ➡ niveau 4 (versneld)

Met een havo-diploma is een mbo-opleiding op niveau 4 een goede keuze. Je kunt ook voor een versnelde niveau 4-opleiding kiezen. Dit zijn onze flex-opleidingen. Hiermee haal je in één of twee jaar je mbo-diploma. Superhandig als je zo snel mogelijk aan het werk wil of door wil naar het hbo. Daarnaast is er ook nog de Associate degree (Ad). Dit is een opleiding van twee jaar en zit qua niveau tussen mbo-niveau 4 en hbo-niveau in. 

Via Beroepshavo naar het hbo?
Naast de flex-opleidingen en Associate degrees kun je ook kiezen voor de Beroepshavo. Dit is een goede optie als je de havo wat te theoretisch vindt en liever in de praktijk leert. Bij deze opleiding kies je na een tijdje een uitstroomrichting en bereid je je voor op je volgende stap: het hbo. 

Een compleet overzicht van alle mogelijkheden om via het mbo naar het hbo te gaan vind je op deze pagina.

 

Diploma niet gehaald? 😥

Wat jammer. Je kunt natuurlijk het jaar overdoen, maar wist je dat er meer mogelijkheden zijn? Ben je bijvoorbeeld gezakt voor je havo-examen? Dan mag je met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 een mbo-opleiding op niveau 4 volgen. En wil je straks door naar het hbo? Kijk dan eens op onze havopagina Heb je je vmbo-diploma niet gehaald of heb je geen overgangsbewijs van havo 3 of havo 4? Als je 16 jaar of ouder bent, kun je je dan aanmelden voor een van onze entree-opleidingen. Met een entree-opleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2.
 

Ons complete aanbod zien?

Een opleiding kiezen kan lastig zijn, dat snappen wij heel goed. Wil je liever alle opleidingen in één overzicht zien en zelf filteren? Bijvoorbeeld op sector, opleidingsduur of locatie? Klik dan op de link hieronder. 

» Bekijk alle opleidingen