Naomi vertelt

Naomi is 17 jaar en komt uit Huizen. Ze houdt van eten, shoppen en muziekfestivals. Ze is nu bezig met het tweede jaar van de opleiding Marketing & Communication Specialist. Op dit moment loopt Naomi stage op haar eigen school: MBO College Hilversum. Daar helpt ze mee op de afdeling Marketing, Communicatie en Strategie.


Waarom heb je gekozen voor de opleiding Marketing & Communication Specialist?
Toen ik me ging inschrijven voor een vervolgopleiding, wist ik nog niet wat ik later wilde worden. Ik was 15. Voor mij was wel duidelijk dat ik niet wilde studeren voor een specifiek beroep. Ik zocht dus naar een bredere opleiding die ook zou aansluiten bij het hbo. Zo kwam ik terecht bij Marketing & Communicatie. Dat heeft elk bedrijf nodig, dus heb je een grote kans op werk. 

Hoe lang ben je bezig met deze opleiding en hoe gaat het?
Ik ben nu bezig met mijn tweede jaar. En nu gaat het goed, stabiel. Het eerste jaar was wel pittig. Eigenlijk zwaarder dan ik had verwacht. Veel theorie en examens aan het eind van het jaar. Het was hard werken, maar ik heb het wel gehaald. Nu ik op stage ben, gaat het een stuk soepeler. De opleiding is nu wel aangepast, zodat het eerste jaar ook wat relaxter is.

Ga je ook nog keuzedelen volgen? 
Jazeker! Ik moet er drie hebben afgerond als ik mijn diploma wil halen. Het eerste keuzedeel heb ik al gedaan, dj’en. Draaien, dus. Dat had niet zozeer met mijn opleiding te maken. Maar juist daarom heb ik daarvoor gekozen. Het was weer even wat anders. Ik weet nog niet wat die andere twee worden. Als het maar iets anders is dan wat ik nu doe. Het is om mezelf te verbreden.

Wat is het moeilijkste en het makkelijkste in jouw vak?
Uitgebreide opdrachten maken en plannen maken voor communicatie, dat vind ik best wel moeilijk. Wat ik het makkelijkst vind? Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Misschien weet ik dat als ik klaar ben met de opleiding.

Ga je nog na deze studie nog iets anders doen?
Op dit moment zou ik zeggen: een hbo-opleiding volgen in dezelfde richting. Maar het is een momentopname. Ik weet niet hoe ik er over denk als ik klaar ben. Misschien komt er nog iets anders op mijn pad.

Hoe bevalt MBO College Hilversum?
De school bevalt goed. Het is hier gezellig en de sfeer is heel goed. De verbouwing is ook heel mooi gelukt. Het eerste jaar verliepen de lessen niet helemaal vlekkeloos. Maar over het algemeen is het top en ben ik graag hier. 

» Lees meer over de opleiding Marketing & Communication Specialist