Nour vertelt

Nour Kasem is student Signspecialist (niveau 4). Ze doet dit jaar eindexamen.
Kun je wat over jezelf vertellen?
Ik ben in Syrië geboren, maar mijn ouders komen uit Palestina. Toen ik aan de Sign-opleiding begon, was ik pas drie jaar in Nederland. Mijn taal was dan ook zwak. Maar ik heb aan mezelf gewerkt en mijn taal verbeterd. Nu zit ik in mijn laatste jaar!
Welke opleiding heb je hiervoor gedaan?
Ik ben begonnen met niveau 2-opleiding Medewerker Sign en ik heb de niveaus 2 en 3 afgerond. Nu doe ik de niveau 4-opleiding Signspecialist. Ik ben echt ambitieus en wil altijd meer leren. Soms heb ik moeilijkheden, maar ik laat ze me niet in de weg staan. 
Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
In eerste instantie wilde ik de kappersopleiding volgen. Maar dat werd lastig omdat een hoofddoek niet is toegestaan is in praktijklessen. Toen ging ik op zoek naar een opleiding op de ROCvA-website en koos de Sign-opleiding, omdat ik creatief ben. Mijn hobby is namelijk tekenen.
Hoe gaat het op school?
In het begin was het moeilijk voor mij, omdat ik niet vloeiend Nederlands spreek. Maar nu gaat het goed. Ik ben ben blij dat ik veel hulp krijg van leraren en klasgenoten.
Leraren omschrijven jou als een van de beste studenten die ze hebben gehad. Hoe vind je dat?
Natuurlijk ben ik heel trots op mezelf. Het is niet makkelijk om van mijn docenten zo'n opmerking te krijgen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat ik altijd mijn best doe.
Wat vind je het leukst om te doen?
Ik geef altijd de voorkeur aan plakken, omdat ik hou van dingen die met de hand moeten worden gedaan. Zoals het plakken van stickers op auto's of winkelgevels.
Waar heb je het meest van geleerd?
Ik heb geleerd op mezelf te vertrouwen en dat er niets is dat ik niet kan. Leraren op school en begeleiders in stage hadden een grote rol om me dit te leren.
Waar heb je stage gelopen?
Ik heb met veel plezier stage gelopen bij Studio Guthschmidt in Den Haag. Ze deden daar steeds alles een keer voor, bijvoorbeeld hoe ik de machines moest bedienen. Daarna lieten ze het me zelf oefenen. Neem het beletteren van auto’s: ik leerde hoe het beter kan. Marieke, mijn stagebegeleidster bij Guthschmidt, is echt geweldig. Zij was zo geduldig als ik vanwege de taal niet helemaal snap wat ze bedoelt.
Wat is je toekomstdroom?
Na jaren, als ik meer ervaring opdoe, wil ik mijn eigen winkel openen om kleding te bedrukken.

Lees meer over de opleiding Signspecialist