Rudsviëly vertelt

Rudsviëly wil na haar studie Commercie op MBO College Zuidoost niets liever dan studeren in het buitenland. In dit interview vertelt ze alles over de opleiding en haar toekomstdromen!

Wie is Rudsviëly? 
Ik ben 20 jaar en ik woon in Amsterdam Zuidoost. Ik hou van schilderen, tekenen, dansen, zingen en schrijven. 

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen? 
Ik zocht iets dat mij zou helpen in de toekomst. En later wil ik graag mijn eigen bedrijf starten. In het tweede jaar van mijn studie kies ik voor de richting E-commerce. Na het afronden van mijn opleiding wil ik graag in het buitenland studeren. Amerika lijkt mij supergaaf. Ik wil ervaring opdoen, buiten mijn eigen bubbel. 

Wat wil je meegeven aan aankomende studenten? 
Je hebt ups en downs in je studie. Je moet er niet te veel over stressen. Heb vertrouwen dat je het kan. Als je tegen jezelf zegt dat je het niet kan, gaat het ook niet lukken. 

Welke opleiding heb je hiervoor gedaan? 
Marketing & Communication Specialist. Dat was het niet helemaal voor mij. Ik ben daarna op zoek gegaan naar een vergelijkbare opleiding. Dat was de bredere opleiding Commercie. Tijdens het vastlopen in mijn vorige studie werd ik begeleid voor het LEC (Leerling Expertise Centrum). Er is mij toen aangeraden om even pauze te nemen. Na de pauze ging ik vol voor mijn nieuwe studie. Ik word tijdens mijn studie ook heel goed ondersteund door mijn mentor. Hij moedigt mij heel erg aan. 

Hoe gaat het op school? 
Ik ben tevreden hoe de opleiding tot nu toe gaat. Je kunt heel veel research doen. Een voorbeeld is dat we een vlog gingen maken voor de Winter Efteling. Om te onderzoeken waar de vlog aan moest voldoen, zijn we echt naar het park toegegaan. Daarnaast werken we veel in groepjes als we aan projecten werken. Dit is heel leerzaam en leuk. 

Waar heb je het meest van geleerd? 
Het vak Marketing en Sales. En dan met name klantenbinding en fieldresearch. Doordat ik hierin een grote interesse heb, blijft dit ook het meest hangen. 

Wat houdt de opleiding Commercie precies in? 
Het is een heel brede opleiding. Het geeft je de optie om verderop in je studie je richting te kiezen. In het eerste jaar heb je heel veel vakken. In het tweede jaar kies je een richting. Je schrijft hier een motivatiebrief voor. 

Hoe bevalt MBO College Zuidoost? 
Ik voel me hier heel comfortabel. Ik voel me veilig op de school. Je voelt echt dat je erbij hoort. De klassen zijn heel hecht met elkaar en docenten hebben echt een goede relatie met de leerlingen. 

» Lees meer over de opleiding Commercie op het ROC van Amsterdam