Rens vertelt

Dit keer gaan we in gesprek met Rens. Hij is de eerste gediplomeerde student E-commercemanager!

Waarom de opleiding E-commercemanager
E-commerce is de afgelopen jaren heel groot geworden. Voor wie nog niet weet wat het betekent: E-commerce is het promoten van producten en diensten via internet. En die producten koop je zelf in en verkoop je ook zelf. Het is altijd mijn ambitie geweest om door te stromen naar het hbo. Daarnaast ligt mijn interesse toch echt in het creatieve, in de marketing... dus zo lastig was het niet voor mij om te kiezen voor E-commercemanager. 

Voor wie is E-commerce? 
Voor studenten die het leuk vinden om creatief te zijn, te ondernemen en nieuwe dingen te leren. Je leert eigenlijk alles op de opleiding zelf: van filmen en presenteren tot concepten bedenken. Je hoeft het dus nog niet te kunnen als je begint, maar het helpt als je er interesse in hebt. 

Wat vind je van MBO College Zuidoost? 
Ja, heel leuk! Ik heb echt het gevoel klaargestoomd te zijn voor de maatschappij en het werkveld. Ik heb de vrijheid gekregen om op mijn eigen manier te leren. Bij de opleiding zitten goede docenten die mij ook gesteund hebben toen ik aangaf de opleiding versneld af te willen ronden. Dankzij hen zit ik hier nu als allereerste. Oké, ook een beetje door mezelf natuurlijk. Maar zij gaven mij de vrijheid om versneld af te ronden en die kans heb ik gepakt. Ze zeiden eigenlijk: als jij het versneld wil doen is dat oké, op voorwaarde dat je wel alles inlevert wat je in een normaal opleidingstraject ook zou inleveren. En dat heb ik gedaan. 

Wat doe je nu? 
Op het moment woon ik samen met mijn vriendin, werk ik in de recruitmentmarketing bij een E-commercebedrijf en studeer ik Creative Business op de HvA aan de Wibautstraat. Haha. Dat is nogal wat, ja! Tijdens de opleiding heb ik ook nog mijn eigen webshop geopend. 

Wat wil je middelbare scholieren meegeven? 
E-commerce is een groeiende branche waar veel werk in is en waar je je creativiteit in kwijt kunt. Ik zou het wel weten!