Topconcepten

Samen onderwijs aanbieden: topconcepten

Deze vorm van samenwerking bestaat uit het gezamenlijk aanbieden van hoogwaardige mbo-opleidingen. Die noemen we topconcepten.

College De Toekomst

College De Toekomst leidt studenten op voor het beroep van professioneel voetballer én tot sport- en bewegingsleider. Ajax en het ROC van Amsterdam zorgen samen voor een goede voorbereiding op het beroep van professioneel voetballer.

» Meer informatie over College De Toekomst
Lees verder

Frank Sanders Akademie

In samenwerking met Frank Sanders is het ROC van Amsterdam de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater gestart. Een inmiddels veelgeprezen mbo-opleiding op niveau 4 die studenten in 3 of 4 jaar opleidt tot uitvoerend artiest in de musicalwereld.

» Meer informatie over de Frank Sanders Akademie
Lees verder

Jan des Bouvrie College

Interieurontwerper Jan des Bouvrie heeft in samenwerking met het ROC van Amsterdam het Jan des Bouvrie College opgericht. Studenten worden hier opgeleid tot interieuradviseur, filiaalmanager, manager of verkoopspecialist in de Fashion & Living branche.

» Meer informatie over het Jan des Bouvrie College
Lees verder

Jean School

Denim Developer: deze 3-jarige opleiding is ontstaan uit een samenwerking tussen de stichting House of Denim en het ROC van Amsterdam. Jonge, creatieve en gedreven studenten leren hier het vakmanschap van denim design en development. De opleiding werkt nauw samen met vrijwel alle internationale denimmerken en de beste internationale weverijen en fabrieken. De Jean School sluit hierdoor naadloos aan op de arbeidsmarkt. Daarnaast heeft Amsterdam zijn eigen Denim City, de eerste denim-innovatiecampus, in de Hallen in Amsterdam, waar kennis, innovatie en professionals uit de denimwereld samenkomen. Hier krijgen studenten les in het Blue Lab en denimatelier.

Toelatingseisen: vmbo-T/ mbo 3 / overgang havo 3 naar 4

Denim Developer (Flex-opleiding)

Jean School International Course: deze eenjarige, volledig Engelstalige opleiding, wordt gegeven in Denim City, in de Hallen in Amsterdam. Studenten specialiseren zich hier in het vakmanschap van denim design en development. En zij hebben daarmee uitzicht op een job letterlijk overal ter wereld. Inmiddels heeft Jean School als enige mode-opleiding in Nederland een plek in de Top 100 Fashion Schools wereldwijd.

Toelatingseisen: mbo 4-/ havo-diploma

>> Website Jean School
Lees verder

Luchtvaart Community Schiphol

Luchtvaart Community Schiphol laat mbo-opleidingen aansluiten bij het werk op een luchthaven. Bijvoorbeeld met de opleidingen luchthavenbeveiliger (niveau 2 en 3), luchtvrachtmedewerker warehouse (niveau 2) en luchtvrachtmedewerker import/expert (niveau 3). De theorielessen vinden plaats bij MBO College Airport in Hoofddorp of bij MBO College Amstelland in Amstelveen.

» Website Luchtvaart Community Schiphol 
 
Lees verder