Voor volwassenen

Startup Ondernemen

Vakman-ondernemer - 25165

Voor volwassenen
MBO College Zuidoost
Fraijlemaborg 135, Amsterdam
4
1 jaar
Aanmelden gesloten
BBL 25165
Introductie

Waarom deze opleiding aan het ROC van Amsterdam?

Wil jij je eigen bedrijf beginnen of wil je een bedrijf overnemen? Ben je al gestart en wil je meer uit je bedrijf halen? Doe dan nu de opleiding Startup Ondernemen! 

Vakkennis heb je al. Jouw volgende stap is je eigen bedrijf, maar hoe pak je dat aan? Je leert hoe je een goede start maakt met je bedrijf. Met hulp van vakkundige docenten ga je zelf aan de slag met jouw onderneming en alles wat daarbij komt kijken.

Je krijgt op een andere manier les. Door gastlessen, de inzet van bedrijfsmentoren, workshops, beursbezoeken en netwerkbijeenkomsten die georganiseerd worden en die je bijwoont. Dit wordt op drie externe locaties gedaan: bij de bedrijvenvereniging VAZO, het bedrijvenverzamelcollectief A Lab en de community van Leegstand Oplossers Amsterdam (LOLA). Op deze externe locaties gebeurt van alles en zijn succesvolle ondernemers gevestigd. Daarnaast krijg je op school de algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen. Ook keuzedelen zoals e-commerce zijn onderdeel van het programma. 

Deze opleiding duurt één jaar en bieden we als deeltijdopleiding aan. Je bent werkzaam bij een ondernemer en hebt de wens voor jezelf te beginnen of dit bedrijf over te nemen. Je gaat één dag per week naar school. Daarnaast ben je minimaal één keer per maand aanwezig bij een gastles, workshop, event of beursbezoek.

Met een afgeronde niveau 3 (of 4) mbo-opleiding ben je een vakman in jouw vakgebied. Deze kennis heb je al. Maar hoe start je een bedrijf? Daar heb je andere vaardigheden voor nodig. Daarom is er de opleiding Startup Ondernemen! 

 

Hoe ziet de opleiding Startup Ondernemen eruit?

Met jouw afgeronde niveau 3 (of 4) mbo-opleiding ben je een vakman in jouw vakgebied. Deze kennis heb je al, maar hoe start je een bedrijf? Daar heb je andere vaardigheden voor nodig. Daarom is er de opleiding Vakman Ondernemer! 

Het hele jaar staat in het teken van het schrijven van je ondernemingsplan. Het uitgangspunt is jouw businessidee. We starten met je 'why', doen onderzoek en werken aan de interne en externe analyse. Vervolgens komt het financiële gedeelte en het hebben van personeel aan bod. Natuurlijk komen de boekhouding, belastingen en verzekeringen ook aan de orde. Je gaat actief aan de slag.
Actief aan de slag gaan betekent ook het bezoeken van beurzen, netwerkbijeenkomsten en het volgen van gastlessen en workshops.

Gedurende het gehele jaar houd jij je eigen ontwikkeling bij in een persoonlijk portfolio, waarin veel aandacht is voor reflectie, leerdoelen en intervisie.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding Startup Ondernemen?

Het hele jaar staat in het teken van het schrijven van jouw ondernemingsplan. Het uitgangspunt is jouw businessidee. We starten met je 'why', doen onderzoek en werken aan de interne en externe analyse. Vervolgens komt het financiële gedeelte en het hebben van personeel aan bod. Natuurlijk komen de boekhouding, belastingen en verzekeringen ook aan de orde. Je gaat actief aan de slag.  
Lees verder

Diploma

De opleiding Startup Ondernemen is een opleiding op mbo-niveau 4 en geeft een volwaardig diploma.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

De totaalprijs voor deze opleiding bedraagt € 3295,-.
Lees verder

Lees verder
Neem voor meer informatie contact op met mw. Froukje Vloet.
E-mail: vakmanondernemer@rocva.nl
 
Lees verder
Lees verder
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding