Voor volwassenen

Cursus Nationaal Gids

Contractopleidingen Vaktechniek
Voor volwassenen
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
-
1,5 jaar
sep 2024
Cursus
Introductie

Over de cursus Nationaal Gids

Heb jij het in je? Het rondleiden van groepen mensen? Het op aanstekelijke wijze overbrengen van informatie en kennis? Dan is deze cursus iets voor jou!

De cursus Nationaal Gids is bestemd voor volwassenen die met heel veel enthousiasme garant willen staan voor een leerzame en boeiende inkijk in de Nederlandse cultuur, geschiedenis en het leven van alledag. Na afronding van deze cursus ontvang je een ROCvA-bewijs van deelname. 

Als gids werk je vaak in de toeristische sector. Maar ook daarbuiten zijn er banen. Vooral daar waar kennis van Nederland wordt gevraagd en spreekvaardigheid in meerdere moderne vreemde talen.
 
De cursus Nationaal Gids wordt georganiseerd door het Contractonderwijs van MBO College Centrum voor de Hospitality.  Wij verzorgen deze cursus al meer dan 15 jaar. 

De cursus start een keer per schooljaar en alleen bij voldoende aanmeldingen. Houd er dus rekening mee dat ongeveer een maand voor aanvang van de eerste cursusdag wordt besloten of de cursus wel of niet doorgaat.

Programma

De lesdagen met hoorcolleges zijn ondersteunend aan de theorie. Die theorie en de bijbehorende opdrachten doe je vooral thuis.

Lestijden: van 18.30 uur tot 22.00 uur.
 
Lees verder

Wat leer je tijdens de cursus Nationaal Gids?

Je wordt opgeleid tot professioneel gids. Als nationaal gids ben je gespecialiseerd in het rondleiden van (meestal) buitenlandse bezoekers. Van vakantiegangers tot zakenlieden en bezoekers van congressen. Ze verwachten allemaal professionele tekst en uitleg in hun eigen taal. En dat over verschillende onderwerpen. Je leert veel over de geschiedenis, kunstgeschiedenis, architectuur, stadsgeografie en aardrijkskunde van Nederland. Het natuurlijk en cultuurhistorisch erfgoed is daarbij heel belangrijk. 

Het doel van de cursus is het organiseren en zelfstandig uitvoeren van excursies in steden en op het platteland. De daarvoor benodigde kennis en vaardigheden leer je in deze cursus.
 
Lees verder

Bewijs van deelname 

Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je een ROCvA-bewijs van deelname. Je ontvangt het bewijs van deelname als je een minimale aanwezigheid hebt gehad van 80% van de lessen en de excursies. Daarnaast moet je alle toetsen hebben gemaakt en afgerond met minimaal een 5,5 per toets onderdeel.

Als je daarna slaagt voor de Grand Holland Tour-toets, kun je met dit bewijs van deelname en je positieve resultaat van de GHT-toets bij Guidor opgaan voor het Gidsenvakdiploma (ook bekend als het GiVak-diploma). Guidor is de enige belangenbehartigingsvereniging voor gecertificeerde gidsen in Nederland. 
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

  • Minimaal havo/vwo of een gelijkwaardig document uit het buitenland
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal (lees- en schrijfvaardigheid op tenminste B2-niveau)
  • Minimumleeftijd van 23 jaar
Lees verder

Lees verder
De kosten voor deze cursus bedragen € 2550,-
 
De cursuskosten kun je eventueel in overleg in drie termijnen van € 850,- betalen.
 
Let op: de kosten zijn voor een opleidingsprogramma met ruim 45 contactmomenten, inclusief alle excursies. De excursies vinden meestal plaats op zaterdag. In een enkel geval wordt in overleg met de groep gekozen voor een andere dag.
Lees verder
Lees verder
Wil je een kijkje komen nemen of je direct aanmelden? Wil je samen met ons kijken welke training het beste bij je past? Of wil je meer informatie? Mail ons om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl
Lees verder
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan