
Opleiding - Jongeren
Uitvoerend Bakker
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau2
- leerwegBBL/BOL
- duur2 jaar
Wil jij aan de slag als uitvoerend bakker en de lekkerste broden, taarten en gebakjes leren maken? Dan is dit de opleiding voor jou!
Als uitvoerend bakker werk je meestal in een ambachtelijke brood- of banketbakkerij. Daar maak je heerlijke producten zoals taarten en koek, brood en croissants. Maar je doet ook het fijnere werk, zoals het versieren van taarten.
Je bent creatief en kunt gegeven taken uitvoeren. Vaak zit er bij de werkruimte van een ambachtelijke bakkerij een winkel. Je kunt dus ook contact met klanten hebben.
Meer weten over deze opleiding? Klik op ‘Lees meer’.
Deel deze pagina
Open Dagen
open dag
16 oktober 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumDonderdag 16 oktober
- tijdtussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
25 november 2025
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumDinsdag 25 november
- tijdtussen 16.00 - 20.00 uur
open dag
31 januari 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Bussum & Hilversum
- datumZaterdag 31 januari
- tijdtussen 10.00 en 14.00 uur
open dag
26 maart 2026
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp
- datumDonderdag 26 maart
- tijdtussen 16.00 en 19.00 uur
Wat leer je?
- Verschillende bakkerij-producten maken zoals brood, gebak en koek
- Taart en gebak decoreren
- Netjes en schoon werken (persoonlijke hygiëne en bedrijfshygiëne)
- Werken met verschillende soorten ingrediënten
- Werken met gereedschappen en machines voor het maken van brood en banket
Waar kun je gaan werken?
- Ambachtelijke bakkerij
- In je eigen bakkerij
Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?
- Je leert alle kneepjes van het vak brood-/banketbakker.
- Kies uit werken en leren (BBL) of school en stage(s) (BOL).
- Je leert het beroep van vakmensen en professionals.
- Alles wat je leert kun je meteen op stage of werk laten zien.
- Begeleiding nodig tijdens je opleiding? We helpen je!
_MediaSliderItemThird.webp?language=nl)

_MediaSliderItemThird.webp?language=nl)

Leslocaties
Klik op de marker of locatie voor meer informatie
Ook iets voor jou?
Opleiding - Jongeren
Gastheer / Gastvrouw
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau2
- leerwegBBL/BOL
- duur2 jaar
Opleiding - Jongeren
Kok
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau2
- leerwegBBL/BOL
- duur2 jaar
Opleiding - Jongeren
Medewerker Fastservice
Horeca, Bakkerij & Facilitair
- niveau2
- leerwegBOL
- duur1,5 jaar
Opleiding - Jongeren
Medewerker Recreatie, Sport & Toerisme
Toerisme & Hospitality
- niveau2
- leerwegBOL
- duur2 jaar
Aanmelden
Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
- Niveau2
- LeerwegBOL
- Startmomentenjan. 2026
- Duur2 jaar
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
- Niveau2
- LeerwegBBL
- Startmomentenjan. 2026
- Duur2 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Uitvoerend bakker, 25721