Naar de inhoudNaar de navigatie
Nieuws

Sterklas verwelkomt meesterkok Joris Bijdendijk in bestuur

  • GEPLAATST OP
    10 september 2025

Meesterkok Joris Bijdendijk (RIJKS*, Wils*), uitgeroepen tot Chef van het jaar 2025, treedt toe tot het bestuur van de Sterklas, de hoogste culinaire vakopleiding van Nederland. Met zijn ervaring en visie gaat Joris bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het opleidingsprogramma.

Een van zijn speerpunten wordt het opzetten van een internationale Sterklas, waarmee studenten straks ook van buiten Nederland het unieke niveau van deze opleiding kunnen ervaren. De Sterklas is een tweejarige BBL-opleiding op niveau 4, waarin talentvolle koks werken én leren op het hoogste niveau. De opleiding staat bekend om haar intensieve praktijkgerichte aanpak en leidt op tot het prestigieuze SVH Gezel Meesterkok-diploma, een springplank naar een topcarrière in de gastronomie.

Leren en werken
Studenten volgen de opleiding op het ROC van Amsterdam - Flevoland, onder leiding van SVH Meesterkok Theo van Rensch. Het is een uitgebreide aanvulling op de mbo-opleiding Gespecialiseerd Kok (niveau 4). De studenten krijgen één dag per week les op het ROC van Amsterdam, locatie MBO College Centrum. De overige dagen leren studenten verder in de praktijk in de beste keukens van ons land.

Topniveau
Met de toetreding van Joris Bijdendijk tot het bestuur en de samenwerking met andere SVH Meesterkoks in het bestuur, wil de Sterklas dé opleiding voor ambitieuze professionals blijven die hun culinaire carrière naar het hoogste niveau willen tillen.

Deel deze pagina