Voor volwassenen

Cursus Nationaal Gids

Contractopleidingen Vaktechniek
Voor volwassenen
Voor deze opleiding kun je € 1000,- STAP-subsidie ontvangen!
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
-
1,5 jaar
sep 2023
Cursus
Introductie

Over de cursus Nationaal Gids

Heb jij het in je? Het rondleiden van groepen mensen? Het op aanstekelijke wijze overbrengen van informatie en kennis? Dan is deze cursus iets voor jou!

De cursus Nationaal Gids is bestemd voor volwassenen die met heel veel enthousiasme garant willen staan voor een leerzame en boeiende inkijk in de Nederlandse cultuur, geschiedenis en het leven van alledag. Na afronding van deze cursus ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname. 

Als gids werk je vaak in de toeristische sector. Maar ook daarbuiten zijn er banen. Vooral daar waar kennis van Nederland wordt gevraagd en spreekvaardigheid in meerdere moderne vreemde talen.
 
De cursus Nationaal Gids wordt georganiseerd door het Contractonderwijs van MBO College Centrum voor de Hospitality.  Wij verzorgen deze cursus al meer dan 15 jaar. 

De cursus start een keer per schooljaar en alleen bij voldoende aanmeldingen. Houd er dus rekening mee dat ongeveer een maand voor aanvang van de eerste cursusdag wordt besloten of de cursus wel of niet doorgaat.

Programma

De lesdagen met hoorcolleges zijn ondersteunend aan de theorie. Die theorie en de bijbehorende opdrachten doe je vooral thuis.

Lestijden: van 18.30 uur tot 22.00 uur.
 
Lees verder

Wat leer je tijdens de cursus Nationaal Gids?

Je wordt opgeleid tot professioneel gids. Als nationaal gids ben je gespecialiseerd in het rondleiden van (meestal) buitenlandse bezoekers. Van vakantiegangers tot zakenlieden en bezoekers van congressen. Ze verwachten allemaal professionele tekst en uitleg in hun eigen taal. En dat over verschillende onderwerpen. Je leert veel over de geschiedenis, kunstgeschiedenis, architectuur, stadsgeografie en aardrijkskunde van Nederland. Het natuurlijk en cultuurhistorisch erfgoed is daarbij heel belangrijk. 

Het doel van de cursus is het organiseren en zelfstandig uitvoeren van excursies in steden en op het platteland. De daarvoor benodigde kennis en vaardigheden leer je in deze cursus.
 
Lees verder

Certificaat

Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname. Als je slaagt voor het examen, kun je met dit certificaat bij Guidor opgaan voor het Gidsenvakdiploma (ook bekend als het GiVak-diploma).
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

  • Minimaal havo/vwo
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal (lees- en schrijfvaardigheid op tenminste B1-niveau)
  • Leeftijd minimaal 21 jaar
Lees verder

Lees verder
De kosten voor deze cursus bedragen € 2550,-
 
De cursuskosten kun je eventueel in overleg in drie termijnen van € 850,- betalen.
 
Let op: de kosten zijn voor een opleidingsprogramma met ruim 45 contactmomenten, inclusief alle excursies. De excursies vinden meestal plaats op zaterdag. In een enkel geval wordt in overleg met de groep gekozen voor een andere dag.
Lees verder
Lees verder
Wil je een kijkje komen nemen of je direct aanmelden? Wil je samen met ons kijken welke training het beste bij je past? Of wil je meer informatie? Mail ons om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl
Lees verder
Ontvang nu € 1000,- STAP-subsidie!
Voor deze opleiding kun je gebruik maken van het STAP-budget. Met deze regeling kun je jaarlijks tot € 1000,- subsidie ontvangen. Die kan je gebruiken om een opleiding, cursus of training te volgen. Je investeert daarmee in je ontwikkeling. En zo blijf je interessant voor werkgevers.
 
Vraag je STAP-budget aan in 3 simpele stappen
Let op: vraag je STAP-budget zo snel mogelijk aan, want op is op.
1.    Meld je aan voor de opleiding en je ontvangt binnen 24 uur het STAP-aanmeldingsbewijs in je mailbox. Hiermee kun je de subsidie aanvragen.  
2.    Ga naar het STAP-portaal van het UWV en log in met je DigiD.
3.    Kies je opleiding en upload je STAP-aanmeldingsbewijs.
 
Klaar! Je hoort binnen 4 weken of je aanvraag is goedgekeurd.  

» Meer informatie over het STAP-budget en al onze STAP-opleidingen.
Lees verder
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan