Internationaal

Wil jij weten welke internationale opleidingen het ROCvA-F aanbiedt en hoe internationaal jouw studie is? Dat lees je hier.

 

Internationalisering bij het ROC van Amsterdam-Flevoland krijgt vorm via tweetalige opleidingen, studiereizen met de klas en stages in het buitenland. Ook leer je bijvoorbeeld over internationale culturele gewoontes die je later in je beroep tegen kunt komen, zo leer je bij de stewardessopleiding om te gaan met passagiers uit de hele wereld.

Tweetalig onderwijs - yes please!

Bij steeds meer bedrijven of organisaties is het belangrijk om goed Engels te spreken. Kun je het goed spreken én schrijven dan geeft het jou een voorsprong op de arbeidsmarkt!

Het ROC van Amsterdam-Flevoland biedt op het moment zes tweetalige opleidingen aan:

Bij deze opleidingen wordt in het Nederlands én Engels lesgegeven. Aan het einde van je studie heb je 50% in het Engels en 50% in het Nederlands gevolgd. Ook bieden deze opleidingen vaak internationale activiteiten aan. Voorbeelden hiervan zijn internationale stages, gastlessen van experts uit het buitenland of uitwisselingen met buitenlandse studenten.

In Nederland studeren

Wil je bij ons studeren, dan ben je van harte welkom als je een EU-paspoort hebt en aan de toelatingseisen voldoet. Heb je geen EU-paspoort? Dan kunnen we onder bepaalde voorwaarden een studievisum voor je aanvragen.
» Lees alles over het studievisum

Stage in het buitenland

Elke student op het mbo loopt meerdere keren stage. Soms  kun je ook in het buitenland stage lopen. Denk dan aan een stage in een hotel in Spanje, bij een modeontwerper in Italië of een sterrenrestaurant in Slovenië.

Een stage in het buitenland kan veel geld kosten. Bijvoorbeeld het huren van een appartement, de kosten van een trein- of vliegticket en je boodschappen. Je kunt hiervoor een Erasmus+ beurs aanvragen.

Feiten

  • Afgelopen jaar gingen er 220 studenten met een Erasmus+ beurs naar het buitenland.
  • De meest populaire landen voor een buitenlandse stage zijn Malta, Spanje en Duitsland.
  • Tweetalige opleidingen worden gegeven op MBO College Amstelland, Airport, Hilversum en Zuid.

International Office

Je kunt hier al je vragen stellen over tweetalige opleidingen, het aanvragen van een Erasmus+ beurs of een VSBfonds Beurs, studeren in het buitenland etc.

Het international office is gevestigd in MBO College Zuid.
E-mail: internationaloffice@rocva.nl
Telefoon: (020) 579 18 00