Internationaal

Wil jij een internationale studie doen of stage lopen in het buitenland? Hier vind je meer informatie.

In Nederland studeren

Wil je bij ons studeren, dan ben je van harte welkom als je een EU-paspoort hebt en aan de toelatingseisen voldoet. Heb je geen EU-paspoort, dan kunnen we onder bepaalde voorwaarden een studievisum voor je aanvragen.

» Lees alles over het studievisum

Internationale stage

Je kunt soms stage lopen in het buitenland. Dit is afhankelijk van je opleiding en het het team dat de opleiding aanbiedt. Je kunt een beurs aanvragen die je helpt met bijvoorbeeld de kosten van reizen en accommodatie. Hiervoor bestaat het Europese programma Erasmus+. De beurs kan aangevraagd worden voor de EU-landen plus Scandinavië en Turkije. Er zijn voorwaarden en uitzonderingen. Voor meer informatie kun je bij de stagecoördinator van je opleiding terecht. Hoe eerder je dat doet, hoe beter.

Business-opleiding (BTEC)

Als je internationaal aan de slag wilt, kun je kiezen voor een business-opleiding. Dit is een opleiding die volledig in het Engels volgt, tegelijk met een mbo-opleiding op het gebied van handel. Als je slaagt, krijg je twee diploma’s: het mbo-4 diploma, plus een internationaal-erkende BTEC-kwalificatie in Business. Je Engels moet goed genoeg zijn om de lessen in het Engels te kunnen volgen en ook je werk in het Engels in te leveren.

International Office

Het International Office coördineert de activiteiten rond internationalisering binnen het ROCvA. Hieronder vallen het internationale karakter van je opleiding, de examens van de BTEC-opleidingen, het programma Erasmus+ (beurzen voor internationale studie- en stage) en lidmaatschap van de internationale netwerken.

Het international office is gevestigd in MBO College Zuid.
Telefoon: (020) 728 62 91
E-mail: internationaloffice@rocva.nl
De deur staat altijd open, en bellen kan elke werkdag van 9.00 - 17.00 uur.

Feiten

  • Afgelopen jaar gingen 94 studenten of medewerkers met een beurs van Erasmus+ naar het buitenland
  • Dit jaar 141 nieuwe inschrijvingen voor een BTEC-opleiding
  • Op dit moment zijn er BTEC-opleidingen in ‘Business’ en ‘Travel and Tourism’
  • 32 deelnemende landen voor Erasmus+, inclusief IJsland, Verenigd Koninkrijk en Turkije
  • Colleges waar BTEC-opleidingen te volgen zijn: Hilversum en Amstelland

International Studies

Op de sectorpagina International Studies vind je de Engelstalige of tweetalige (Nederlands / Engels) opleidingen van het ROCvA.