Introductie
Aantal opleidingen 37
Aantal studenten 4.590
Banen op Schiphol 65.000
Meters naar de bushalte 750
Oppervlakte Sportveld 5658
Cijfer studenttevredenheid 7

 

Het hele jaar door meelopen bij MBO College Airport

Je kunt het hele jaar door meelopen (proefstuderen) bij MBO College Airport. Zo ontdek je of een opleiding echt bij je past. Schrijf je in via deze pagina.
 

In het teken van de luchthaven, toerisme en logistiek


MBO College Airport in Hoofddorp is al ruim 29 jaar dé vakschool voor opleidingen gericht op Airport & Logistic Services, Aviation Technology en Travel & Hospitality. Met onze rijke historie binnen de sectoren Luchthaven en Toerisme die teruggaat in de tijd tot 1936 (juridische voorgangers Anthony Fokkerschool en het Nederlands Luchtvaartcollege) kennen wij de luchthaven en de aanwezige bedrijven en hun werkaanbod als geen ander.

De luchthaven is een internationale en dynamische 24/7-economie. Wij werken al sinds jaar en dag samen met de vele bedrijven in de luchtvaart, op de luchthaven en in de hotels. Houd jij van uitdagingen in vliegtuigtechniek, facility services, airportsecurity, toerisme of de logistiek? Dan ben jij bij ons op de juiste plek.

Sinds 2019 heeft MBO College Airport een eigen kantoor op Schiphol Airport. Hierdoor zijn we direct bereikbaar voor bedrijven op Schiphol als ook voor de vele honderden studenten die daar elke dag voor of achter de douane stage lopen. Verder werken we nauw samen met Luchtvaart Community Schiphol, een bedrijfsnetwerk dat nog een extra link vormt met het bedrijfsleven op Schiphol.

Op 5 minuten loopafstand van het hoofdgebouw bevindt zich onze 2e locatie aan de Diamantlaan 29. Hier zijn alle opleidingen in de Logistieke Dienstverlening bij elkaar gebracht. Wij hebben de ambitie om uit te groeien tot dé Vakschool Logistiek in de regio Schiphol en Amsterdam. MBO College Airport werkt daarbij samen met toonaangevende bedrijven in de sector (luchthaven)logistiek, zoals KLM, Swissport en Expeditors.

Dankzij gloednieuw lesmateriaal, mede mogelijk gemaakt door de KLM, kunnen studenten oefenen met allerlei praktijksituaties. Naast onze specialistische opleidingen werken we ook aan gezonde toekomstige werknemers op de luchthaven. Je krijgt dus ook sportlessen op ons eigen sportveld voorzien van alle faciliteiten.

Heb je internationale ambities? Wil je in het buitenland aan de slag of bij een internationaal bedrijf werken?
Kom dan naar het meest internationale mbo-college: MBO College Airport! Direct meer weten? Bel het ROCvA Informatiecentrum: 0900 – 9599 of bekijk hieronder ons opleidingsaanbod.

Opleidingen

 • Aviation Operations (locatie Diamantlaan 29)
 • Entree Luchthaven (doorstroom naar niv. 2 Logistiek, Facilitair of Beveiliging)
 • Entree Logistiek (locatie Diamantlaan 29)
 • Facilitaire Dienstverlening Luchthaven
 • Logistieke Dienstverlening (locatie Diamantlaan 29)
 • Luchthavenbeveiliging
 • Steward / Stewardess fb_20x20.png
 • Travel & Hospitality
 • Vliegtuigtechniek
Kijk onderaan deze pagina voor het complete overzicht met alle informatie.
 

Werken op Lelystad Airport

Lelystad Airport is in ontwikkeling. Ook daar liggen, in de toekomst, mogelijkheden voor werk.
Wil jij leren en werken op Lelystad Airport? Maak dan een vliegende start en begin komend schooljaar met een mbo-opleiding bij SCALA.

» Meer informatie over SCALA

» Lees meer - voor ouders

» Lees meer - voor studenten

» Read this page in English
 

Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Praktische informatie

Over dit mbo-college

We hebben in de school een complete incheckbalie en twee 'mock-ups': cabines van o.a. een Martinair Airbus. Daarin krijgen aankomende cabinemedewerkers hun praktijklessen. Dan is er nog het grootste leslokaal van Europa: de vliegtuighangar. Daar sleutelen toekomstige vliegtuigtechnici aan ruim tien kleine en grotere vliegtuigen en helikopters.

MBO College Airport staat in Hoofddorp, vlakbij Luchthaven Schiphol. De school is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. De bus stopt bijna voor de deur. Je kunt er gratis parkeren.

fb_20x20.png Kijk ook eens op onze Facebook-pagina

Lees verder

Waarom koos student Nick voor MBO College Airport?

'Ik heb voor MBO College Airport gekozen omdat de uitstraling mij erg aansprak. De school 'ademt' gewoon luchthaven, van de wegwijzers tot de vliegtuigen in de hangar. Je merkt dat de mensen hier zitten met een doel. Iedereen wil werken op een luchthaven, of iets dat er mee te maken heeft.'

Wat maakt MBO College Airport voor jou een leuke school?

'Voor mij is het een leuke school omdat je hier mensen treft met dezelfde interesse. Iedereen heeft iets met luchthavens of met reizen. Dit geeft een goede sfeer. Ook zijn de mogelijkheden groot. Door alle apparatuur hier kan je goed oefenen wat je later in je werk of op stage gaat doen. Ik ben straks goed voorbereid op wat daarna komt.'

Waarom is de locatie ideaal voor jou?

'De locatie ligt naast een DUWO-campus. Ook mensen die ver weg wonen kunnen hierdoor op deze school studeren. Het bus- en treinstation in de buurt maakt de locatie prima bereikbaar.'

Lees verder
airport-oudstudent_280x280.jpg

"Het waren mooie jaren, echt geweldig"

Oud-student Baazi Baazi
Toen: volgde de opleiding Logistiek Medewerker op niveau 2.
Nu: werkt als operator bij groenteverwerkingsbedrijf Vezet.
 

"Ik heb op verschillende plekken in de wereld gewoond. Toen ik in 2012 naar Nederland kwam, heb ik eerst de Nederlandse taal geleerd, waarna ik in Heerhugowaard logistiek op niveau 1 ben gaan volgen. Daarna ben ik bij het ROC van Amsterdam de opleiding Logistiek Medewerker gaan doen op niveau 2. Ik had het daar erg naar mijn zin. Fijne docenten en zij hebben me echt verder geholpen met mijn Nederlandse taal. Ik liep stage bij de Kringloop, waar ik nog steeds regelmatig een kop koffie ga drinken. Daar begon mijn leven in Nederland voor mijn gevoel. In het begin kreeg ik alleen simpele opdrachten zoals vegen, maar ze kregen steeds meer vertrouwen in mij waardoor ik steeds meer taken kon doen. Zoals de kassa draaien en spullen verkopen. Het waren mooie jaren, echt geweldig.

Toen ik na 1,5 jaar klaar was met mijn opleiding, zei mijn werkgever dat het goed was voor mijn ontwikkeling om ook om me heen te kijken. Mocht ik het niets vinden, kon ik altijd terugkomen. Ik heb gesolliciteerd bij Vezet waar ik nu werk als operator. Intern volg ik ook nog een opleiding om meer te leren over de machines die gebruikt worden. Inmiddels stuur ik ook zestien productiemedewerkers aan. Over zes maanden groei ik weer door en krijg ik nog meer verantwoordelijkheid. Ik vind het echt geweldig. Uiteindelijk wil ik graag door blijven groeien tot ik assistent-chef ben."

Lees verder

MBO College Airport blijft graag in contact met oud-studenten/alumni. Wij helpen je met de stap naar werk of een passende vervolgstudie.

Enkele malen per jaar organiseren we activiteiten voor jou. Denk aan een bijeenkomst met een gastspreker, een netwerkborrel, een Meet & Greet met bedrijven of een reünie. Daarnaast ontvang je ca. 3 x per jaar een nieuwsbrief met meer informatie over deze activiteiten en andere nieuwtjes over de luchtvaart, de luchthaven en toerisme, onze oud-studenten en onze school.

» Meer informatie over onze alumni-activiteiten

 

Lees verder
Testimonials
Opleidingen in de sector Luchthaven
Op school werken we met een vliegtuigsimulator
Moreno Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality
Ik heb een talenknobbel en dat is handig bij een opleiding in Travel & Hospitality.
Rachael Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality
Het is een leuke opleiding omdat je hierna veel kanten op kunt. Bijv. doorstuderen voor Manager Travel & Hospitality. En dan naar het hbo!
opleidingen

Opleidingen op dit college

Filter opleidingen
 • Sectoren
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Air Cargo Specialist
Air Cargo Specialist
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Airport Facility Services
Airport Facility Services
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Airport Facility Supervisor
Airport Facility Supervisor
Leerweg BOL
Niveau 4
Airport Hospitality & Facility Services
Airport Hospitality & Facility Services
Leerweg BOL
Niveau 2
Allround Airport Facility Services
Allround Airport Facility Services
Leerweg BOL
Niveau 3
Allround Medewerker Zorglogistiek on the Job
Allround Medewerker Zorglogistiek on the Job
Leerweg BOL
Niveau 3
Allround Retailmedewerker Luchthaven
Allround Retailmedewerker Luchthaven
Leerweg BOL
Niveau 2
Aviation Operations
Aviation Operations
Leerweg BOL
Niveau 4
Chauffeur Goederenvervoer
Chauffeur Goederenvervoer
Leerweg BBL
Niveau 2
Composite Repair Technicus
Composite Repair Technicus
Leerweg BOL
Niveau 4
Construction Repair Specialist
Construction Repair Specialist
Leerweg BOL
Niveau 3
Drone Engineering & Operations
Drone Engineering & Operations
Leerweg BOL
Niveau 4
Eerste Monteur Vliegtuigonderhoud
Eerste Monteur Vliegtuigonderhoud
Leerweg BOL
Niveau 3
Entree Logistiek
Entree Logistiek
Leerweg BOL
Niveau 1
Entree Luchthaven
Entree Luchthaven
Leerweg BOL/BBL
Niveau 1
E-tourism Specialist
E-tourism Specialist
Leerweg BOL
Niveau 4
Handhaver Toezicht & Veiligheid Luchthaven
Handhaver Toezicht & Veiligheid Luchthaven
Leerweg BOL
Niveau 3
International Steward / Stewardess
International Steward / Stewardess
Leerweg BOL
Niveau 4
 • 3
 • 1
  • 1
  • 2
  • 3
  van 3
 • 6
Nieuws

Nieuws over dit college

Nieuws Meerjarenstrategie dient de student ‘We hebben elkaar nodig om goed vorm te kunnen geven aan de thema’s uit onze meerjarenstrategie’ MBO College Airport
Nieuws Richtlijnen stages bekrachtigd tijdens Schiphol Stageconferentie op MBO College Airport Nieuwe stagerichtlijnen borgen de kwaliteit van hoogwaardige stages op Schiphol. MBO College Airport
Nieuws Simulator maakt studenten vertrouwd met windturbine Donderdag 26 januari werd op het MBO College Airport een windturbinesimulator in gebruik genomen. Hiermee worden toekomstige onderhoudsmonteurs... MBO College Airport
Pagina inhoud