Entree & Serviceberoepen

Breed aanbod van niveau 1- en 2-opleidingen op MBO College Zuidoost.


Zoek jij een mbo-opleiding? Bij MBO College Zuidoost staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen

Maak kennis met Entree

Heb je een vmbo-opleiding gedaan, maar geen diploma gehaald? En wil je toch naar het mbo? Doe dan een Entree-opleiding op MBO College Zuidoost!
Met een Entree-diploma kun je doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 2 of gaan werken.

Een Entree-opleiding is een mbo-opleiding op niveau 1. Wij bieden Entree-opleidingen aan in verschillende opleidingsrichtingen. Het programma duurt een jaar. Je krijgt lessen op school en je loopt stage (BOL) of werkt (BBL) bij een erkend leerbedrijf in de beroepsrichting die jij hebt gekozen. Je wordt tijdens de opleiding begeleid door een eigen coach en vaste docenten. En als je extra hulp nodig hebt, dan staat de studieloopbaanbegeleider voor je klaar.
Werkt het voor jou beter om in kleine klassen te leren? Dan kun je voor de Entreeopleidingen bij ROC Op Maat terecht.

Serviceberoepen

Heb je je diploma vmbo-basis of Entree op zak? Dan hebben we verschillende opleidingen voor je op niveau 2. Op school samen met je klasgenoten. Of ‘on the Job’, dus op de werkvloer bij een bedrijf. Kies je voor een On the Job-opleiding? Dan krijg je les bij het leerbedrijf en heb je een praktijkcoach vanuit school.

Derde Leerweg

Studeer flexibel naast je baan. Werk je bij een bedrijf of wil je je laten omscholen dan is de derde leerweg iets voor jou. De derde leerweg betekent dat je werkt en leert tegelijk. Je studieduur hangt af van je voortgang en inzet. De opleiding wordt voor jou ‘op maat’ gemaakt. Je hebt de keuze om de gehele opleiding te volgen of alleen verschillende modules van de opleiding.  
 
De voordelen op een rij: 
  • Je leert op de werkvloer bij een erkend leerbedrijf in plaats van in de schoolbanken. 
  • Theorie is direct inzetbaar in de praktijk. 
  • Je krijgt persoonlijke begeleiding van een studiecoach. 
  • Je kunt vanuit je eigen plek de leeromgeving online doorlopen. 
  • Studiebijeenkomsten worden gegeven door betrokken docenten. 

Opleidingen Derde Leerweg op MBO College Zuidoost:

On the job-opleidingen

Ben jij iemand die liever leert op de werkvloer dan op school? Dan is een opleiding ‘on the Job’ iets voor jou! De opleiding is echt verplaatst naar de werkvloer. Het is een BOL-opleiding. Je volgt met andere studenten lessen op de werkvloer van een bedrijf waarmee ons college samenwerkt. Je leert het vak dus op locatie! 

Contact

Wil je meer weten over een opleiding? Wil je een keer meelopen of op school komen kijken? Stuur dan een e-mail naar: serviceberoepen@rocva.nl