Weekend College in Zuidoost

Bij ons krijg je huiswerkbegeleiding, Nederlandse taal, Frans, Duits, Engels, rekenen en wiskunde.

Weekend College

Bij ons krijg je huiswerkbegeleiding, Nederlandse taal, Frans, Duits, Engels, rekenen en wiskunde.

  • Ben je tussen de 12 en 20 jaar en woon je in Amsterdam-Zuidoost?
  • Wil jij je schooldiploma halen?
  • Wil jij je talenten ontwikkelen?
  • Wil jij succes door samen aan een goede toekomst te werken?
Kom dan naar het Weekend College, elke zaterdag van 10 uur 's morgens tot 15.00 uur 's middags.
 
Hoe werkt het?
Bij ons krijg je huiswerkbegeleiding, Nederlandse taal, Frans, Duits, Engels, rekenen, wiskunde. Er zijn gasten die vertellen over hun beroep. We gaan naar de film, theater en musea. Je kunt sporten en je creativiteit ontwikkelen.

Als je meedoet, krijg je elke week een brief thuis met het programma. Ruim 130 jongeren nemen iedere week deel aan het Weekend College. Jij bent ook welkom!
 
Proberen?
Het Weekend College duurt het hele schooljaar. Je mag meedoen zolang als je wilt, totdat je je schooldiploma hebt gehaald.
 
Wat vinden leerlingen?
Kwame vertelt: "Ik heb veel geleerd sinds ik naar het Weekend College kom. Hier hebben ze mij erg geholpen met mijn huis- en leerwerk. Het meest heb ik genoten van de debatten die wij op het Weekend College houden. Ook zijn er debatwedstrijden tegen andere scholen. Ik zou zeggen: kom naar het Weekend College als je jezelf verder wilt ontwikkelen en meer wilt leren!"
 
Meer informatie
  • Stuur een e-mail met als onderwerp Weekend College. En zet in de e-mail je naam, adres en telefoonnummer en je eventuele vragen: weekendcollegezuidoost@rocva.nl
  • Of bel Marvin Hokstam: 06 801 61 977.
  • Of kom op zaterdagochtend om 10.00 uur gewoon naar de leslocatie van het Weekend College op MBO College Zuidoost, Fraijlemaborg 135, naast de Johan Cruijff ArenA.
Aanmelden voor het Weekend College
Wil je je aanmelden? Kom dan op een zaterdag tussen 9.30 en 10.00 uur langs op de leslocatie van het Weekend College op MBO College Zuidoost, Fraijlemaborg 135, naast de Johan Cruijff ArenA.

ToTheTop

Zit je op de onderbouw van het havo/vwo? Dan hoor je bij ToTheTop! Deze afdeling is speciaal voor kinderen die op dit niveau kunnen studeren. Bij ToTheTop krijg je bijna één-op-één begeleiding van een universiteitsstudent. Deze tutor mag je elk moment bellen als je een schoolonderwerp niet snapt of ergens anders mee zit.

Om je havo-/vwo-diploma te kunnen behalen en om succesvol te zijn op het hbo of de universiteit is het belangrijk dat je goed leert op school. Maar het is breder dan dat. Je moet namelijk ook weten hoe je je eigen mening vormt, hoe je samenwerkt met anderen, je moet weten wat er in het nieuws speelt, enz.
 
ToTheTop helpt je daarbij en biedt meer dan alleen huiswerkbegeleiding. We werken ook aan je sociale vaardigheden en je gaat regelmatig met ons naar theaterstukken, musea etc.
 
Meer informatie
  • Stuur een e-mail met als onderwerp ToTheTop. Zet in de e-mail je naam, adres en telefoonnummer en je eventuele vragen: weekendcollegezuidoost@rocva.nl
  • Of bel Ama Carr: 06 427 19 515
Aanmelden voor ToTheTop
Wil je je aanmelden? Kom dan op een zaterdag tussen 9.30 en 10.00 uur langs op de leslocatie op MBO College Zuidoost, Fraijlemaborg 135, naast de Johan Cruijff ArenA.
 
Mogelijk gemaakt door:
Het Weekend College is een initiatief van Stadsdeel Zuidoost en het ROC van Amsterdam. Het wordt financieel mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuidoost.

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route