Business & Innovation Mhbo

Handel en ondernemerschap - 79080

Na succesvolle afronding van de mhbo-opleiding ontvang je het diploma mbo niveau 4 Ondernemer Handel en certificaten voor 60 studiepunten voor de opleiding Business & Innovation bij HBO Academy. Daarmee kun je vrijstellingen aanvragen voor de opleiding.

HBO Academy biedt de opleiding Business & Innovation aan in twee varianten.
Voor de tweejarige opleiding op hbo-niveau begint HBO Academy aan een intensief accreditatieproces met als doel het realiseren van de graad Associate degree (Ad). De vierjarige bachelor opleiding is al geaccrediteerd.
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4|5
3 jr.
aug 2024
BOL 79080
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig en ambitieus? Heb je interesse in ondernemen en innovatie? Dan is het mhbo-traject Business & Innovation wat voor jou.

Business & Innovation Mhbo is een mbo-opleiding én een tweejarige opleiding op hbo-niveau in één. Tijdens deze opleiding ontwikkel je jezelf als innovatieve en ondernemende manager. Dit doe je door stages, werken en natuurlijk het volgen van onderwijs.

De ondernemende manager en professional koppelt innovatiekracht, inzicht in de markt en kennis van bedrijfsprocessen aan moderne managementvaardigheden. Goed inspelen op trends en ontwikkelingen is het kenmerk van de ondernemer en ondernemende professional van de toekomst.

Met een diploma vmbo-tl, havo (of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4) ben je welkom om je aan te melden voor het mhbo-selectietraject. Lees meer hierover bij het onderdeel 'praktische informatie'.

Mhbo slaat een brug tussen mbo en hbo. Het maakt het instappen in hbo makkelijker. Ook volg je modules en vakken waarmee je je mbo-diploma nog waardevoller maakt. Gedurende de mbo-opleiding Ondernemer Handel aan MBO College Hilversum volg je modules op hbo-niveau. Zo ontwikkel je de hbo-kennis en -vaardigheden heel geleidelijk en behaal je hbo-certificaten. Deze aanpak is uniek in Nederland.

Waarom kiezen voor mhbo? De voordelen: je vergroot je kansen op de arbeidsmarkt; je krijgt meer kennis van je vakgebied; je vergroot je slagingskans op het hbo; dit traject duurt korter: met de behaalde certificaten voor de hbo-vakken, is het mogelijk om vrijstellingen aan te vragen voor de opleiding Business & Innovation bij HBO Academy waardoor je versneld je diploma kunt halen op hbo-niveau.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Deze opleiding is een combinatie van de mbo-opleiding Ondernemer Handel en de hbo-opleiding Business & Innovation. Je krijgt mbo-vakken aangevuld met verdieping op hbo-niveau. De hbo-modules worden door docenten van HBO Academy gegeven. De lessen volg je gewoon op de locatie van MBO College Hilversum, jouw vertrouwde omgeving. Onderzoekend vermogen is hierbij een belangrijk onderdeel. In het begin van de opleiding besteden we veel aandacht aan hbo-studievaardigheden, waar je de rest van de opleiding profijt van hebt.

Vanaf het eerste jaar loop je stage in de praktijk, waarin je werkzaamheden en opdrachten op zowel mbo- als hbo-niveau uitvoert. Je werkt aan levensechte praktische opdrachten, waarbij in elke periode een nieuw thema centraal staat.

Naast je mbo niveau 4 diploma krijg je certificaten voor de modules van de hbo-vakken die je hebt gevolgd. Voordeel is dat je na het behalen van je mbo-examen door dit traject versneld je diploma op hbo-niveau kan halen. Je kunt na drie jaar vrijstellingen aanvragen voor de duale opleiding Business & Innovation. Hierbij werk je 4 dagen in de week en ga je 1 dag in de week naar school.

Dit mhbo-traject vraagt een actieve inzet, goede motivatie en zelfstandigheid. Het gaat namelijk om een verzwaard programma. Mocht het hbo-niveau toch niet bij je passen, dan kun je gedurende de opleiding altijd overstappen naar het reguliere mbo-traject Ondernemer Handel.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Dit traject leert je kansen te zien in de markt, trends te vertalen in nieuwe producten of diensten en business strategieën om te zetten in praktische toepassingen. Na de mhbo-opleiding Business & Innovation heb jij je (verder) ontwikkeld tot creatieve, ondernemende (midden)manager of zelfstandig ondernemer met een gedegen businessconcept. Innovatie en denken buiten de kaders zijn belangrijk binnen deze opleiding. Als je de opleiding hebt afgerond weet je welke beslissingen je moet nemen op managementniveau en kun je teams en werknemers aansturen.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Als je deze opleiding hebt afgerond kun je aan de slag bij veel verschillende bedrijven als accountmanager, HR-professional, teammanager, regiomanager, innovatiemanager, E-commerce manager en als ondernemer.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma vmbo-tl, havo (of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4) ben je welkom om je aan te melden voor het mhbo-selectietraject. Dit selectietraject bestaat uit onder andere een capaciteitentest (AMN) en een bootcamp waarin je kennismaakt met de opleiding en leert of deze opleiding bij je past. Hierna stuur je een motivatiebrief, waarna een selectiegesprek wordt gevoerd. In het selectiegesprek blikken we terug op de bootcamp en jouw motivatie, waarna je hoort of je wordt toegelaten tot deze opleiding.
Lees verder
 
  • Hbo – Business & Innovation
  • Hbo - Commerciële Economie
  • Hbo - Marketing & Communicatie
  • Hbo - Retail Management
  • Hbo - Small Business
Hoe lang je hierover doet verschilt per opleiding. Informeer hiernaar bij de instelling waar je de opleiding wilt volgen.
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- /cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende studiekosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Studiekosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is (voor deze opleiding is een laptop vereist). Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.


Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Hilversum - indicatie kosten BOL: € 427, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Small Business Ondernemer
Small Business Ondernemer
Leerweg BOL
Niveau 4
E-commerce Specialist (Flex-opleiding)
E-commerce Specialist (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling (Intercedent) (Flex-opleiding)
Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling (Intercedent) (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
International E-Commerce Specialist
International E-Commerce Specialist
Leerweg BOL
Niveau 4
Retailmanager
Retailmanager
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
StartUp Ondernemen
StartUp Ondernemen
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Brochure
Business & Innovation Mhbo Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan