StartUp Ondernemen

Vakspecialist ondernemer - 25997

MBO College Zuidoost
Fraijlemaborg 135, Amsterdam
4
1 jr.
aug 2024
BBL 25997
MBO College Zuidoost
Fraijlemaborg 135, Amsterdam
4
1 jr.
aug 2024
BOL 25997
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Droom jij van je eigen bedrijf? Ben je al gestart en wil je meer uit je bedrijf halen? Of wil je een bedrijf overnemen? Start dan nu met de opleiding StartUp Ondernemen!

Wij helpen je met het opzetten of innoveren van jouw onderneming. Je kunt met al je vragen terecht bij ervaren ondernemers en docenten. Van idee tot begroting en van productontwikkeling tot promotie.
Gedurende de opleiding krijg jij coaching tijdens alle fases van deze uitdaging. In één jaar leer je alles over het ondernemerschap. Wil jij jouw ondernemersdroom waarmaken? Dan is dit de perfecte opleiding voor jou!

Wist je dat wij ook op Insta zitten? Daar delen wij de leukste stories, verhalen, nieuwtjes en ervaringen van onze studenten. Volg ons via onze Instagram-pagina!

Hoe ziet de opleiding eruit?

Het start met je droom, je start met jouw idee voor een bedrijf. Je werkt aan een goed doordacht bedrijfsplan en doet onder andere marktonderzoek. We helpen je met netwerken, slimme content voor je website, social media en een briljante presentatie voor je bedrijfspitch. Natuurlijk komen je boekhouding, belasting en verzekering ook aan de orde.

Naast het volgen van (gast)lessen, neem je deel aan trainingen en workshops, bezoek je beurzen en ben je aanwezig op de door ons georganiseerde netwerkevents. Binnen de opleiding is ook ruimte om te leren bij verschillende stagebedrijven en het volgen van keuzevakken. Dit geeft ruimte om je te verdiepen in onderwerpen als duurzaamheid, innovatie, E-commerce en persoonlijk profileren. Tijdens je opleiding krijg je op diverse broedplaatsen in de stad les waar succesvolle en ook startende ondernemers zijn gevestigd. Hierbij kan je denken aan A Lab, De Kazerne en The Extra Mile.

Tijdens deze opleiding ga je een event organiseren. Je doet dit samen met andere studenten met als doel je onderneming te promoten. Een onderdeel hiervan is onder andere het aanvragen van een subsidie en de samenwerking met onze externe locaties.

Er is ook aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en Purpose. Je leert over de Sustainable Development Goals (SDGs) en je leert kijken naar de impact die jij hebt als mens en als onderneming.

Deze opleiding duurt één jaar.
In de BOL-opleiding ga je meerdere dagen in de week naar school en loop je stage.
De opleiding bieden we ook in de BBL-variant aan. Je bent dan werkzaam bij een ondernemer en je hebt de wens voor jezelf te beginnen of dit bedrijf over te nemen. Je gaat bij de BBL-opleiding 1,5 dag naar school. Daarnaast ben je minimaal één keer per maand aanwezig bij een gastles, workshop, event of beursbezoek.


 
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Met jouw afgeronde niveau 3 (of 4) mbo-opleiding ben je een vakman in jouw vakgebied. De kennis heb je al, maar hoe start je een bedrijf? Daar heb je andere vaardigheden voor nodig. Daarom is er de opleiding StartUp Ondernemen!

Het hele jaar staat in het teken van het schrijven van je ondernemingsplan. Het uitgangspunt is jouw businessidee. We starten met je 'why', doen onderzoek en werken aan de interne en externe analyse. Vervolgens komt het financiële gedeelte en het hebben van personeel aan bod. Gedurende het gehele jaar houd jij je eigen ontwikkeling bij in een persoonlijk portfolio, waarin veel aandacht is voor reflectie, leerdoelen en intervisie.

Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Wanneer je klaar bent, ga je als ondernemer aan de slag om van je eigen bedrijf een succes te maken. Als je klaar bent of zelfs al tijdens de opleiding kun je je eigen bedrijf opstarten. Dit houdt in dat je in je eigen bedrijf gaat werken en tijdens de opleiding zelfs een deel van jouw stage-uren aan je eigen bedrijf besteedt. Durf jij dat (al) aan of ben je er nog niet aan toe? Je kunt namelijk ook eerst gaan werken bij bedrijven binnen jouw vakgebied die op zoek zijn naar een ondernemende werknemer. Dat is een prima (tussen)stap als mede-eigenaar, bijvoorbeeld in jouw familiebedrijf.

Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Speciale toelatingseisen
Dit is een specialistische opleiding waarvoor bepaalde toelatingsvoorwaarden gelden. Je hebt een afgeronde opleiding op mbo-niveau 3 of 4 nodig om je aan te melden voor deze opleiding.

Wij maken wel eens een uitzondering op deze regel wanneer je aantoonbaar ervaring hebt als ondernemer.
Neem hiervoor contact met ons op via e-mail: startupondernemen@rocva.nl. Onze toelatingscommissie bepaalt of iemand toelaatbaar is.

 
Kennismaking 
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
  • Kennismakingsgesprek en/of bijeenkomst
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
  • Een eigen onderneming starten 
  • Een soortgelijke mbo-opleiding op niveau 4
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- /cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende studiekosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Studiekosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 

MBO College Zuidoost: indicatie kosten BOL: € 460,-, exclusief verplichte laptop
MBO College Zuidoost: indicatie kosten BBL: € 210,-, exclusief verplichte laptop

Verdeling kosten
De opleiding bestaat uit een eigen bijdrage BOL: € 400,- / BBL: € 150,- voor o.a. de gastlessen en excursies. Aan boeken/licenties (BOL/BBL) ben je daarnaast nog ongeveer € 60,- kwijt.
Lees verder
Wassima droomt ervan om een eigen restaurant te beginnen. Zij vertelt hoe de opleiding Vakman Ondernemer haar hierbij helpt. Lees meer.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Business & Innovation Mhbo
Business & Innovation Mhbo
Leerweg BOL
Niveau 4|5
E-commerce Specialist
E-commerce Specialist
Leerweg BOL
Niveau 4
Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling (Intercedent)
Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling (Intercedent)
Leerweg BOL
Niveau 4
E-commerce Specialist (Flex-opleiding)
E-commerce Specialist (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Junior Accountmanager
Junior Accountmanager
Leerweg BOL
Niveau 4
Retailmanager
Retailmanager
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan